Sport

Jugaši u 42. Superkupu Europe

jug utakmica 14.9. 15

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja večeras se u Budimpešti s Ferencvarosem bore za europski Superkup. Kako donosi Hrvatski vaterpolski savez, počinje borba za prvi ovosezonski europski pokal u našem sportu.
Utakmica Ferencvarosa i Jug Adriatic osiguranja u Budimpešti izaziva silno veliku pozornost. Ulaznice su već danima ranije razgrabljene, prodaja je počela prije više od dva tjedna. Nama je čast i čar, dodaju iz HVS-a, što je sudionik te utakmice jedan naš klub. Prvak Europe, budimpeštanska momčad zvijezda, Ferencvaros dočekuje Jug Adriatic osiguranje koji je prošle sezone osvojio Eurokup. Pobijedili su tada u finalu u Rijeci domaće Primorje EB. Jugaši su dakle u jednom euro-finalu u 2024. bili uspješniji od domaćina. Mogu li to i ponoviti, doduše protiv nemjerljivo snažnijeg, većeg, jačeg suparnika?
-Oni su dodatno ojačani u odnosu na prošlu sezonu. Imaju sigurno 20 igrača koji konkuriraju za prvu momčad. Imaju zapravo igrača za dvije momčadi, a obje bi bile jake – veli jedan od jugovih reprezentativaca, srebrni olimpijac, Marko Žuvela.
-Ne treba uopće trošiti riječi na njihovu snagu. Kvaliteta je debelo na njihovoj strani. Mi idemo, ne možemo reći neopterećeni, ali sigurno je opterećenje malo više na njima. Oni baš ‘moraju’ kako se veli, a mi ćemo dati sve od sebe. S agresivnošću koju smo dizali kroz prošlotjedni turnir u Francuskoj, pokušat ćemo im parirati. Mi smo dosta mlada momčad, imamo dosta mladih igrača koji se sada prvi puta susreću s općenito tako velikim suparnicima, igračima. Za njih će to biti sigurno jedno dobro iskustvo, te dobar test nama za vidjeti možemo li parirati takvim momčadima. Ferencvaros je uz Olympiacos po meni jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka i u ovoj sezoni – ističe Žuvela.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Niko Kmetović sa Stravaganzom osvojio Mrduju!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ekipno prvenstvo u Dubrovniku okupilo najbolje mlade jedriličare

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Pituri protiv dvije momčadi

Dulist