Sport

JUGAŠI PRED ZADAR „Fokusirani smo na Jadran“

jug pressica kobescak

Atmosfera je odlična i što je najvažnije nemamo problema s ozljedama. Fokusirani smo samo na polufinale s Jadranom koji je jedna solidna momčad i utakmicu moramo ući maksimalno koncentrirani. Dosta nam je značila pobjeda protiv Szolnoka, ali je i ona pokazala neke slabosti – izjavio je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak uoči finalnog turnira Kupa Hrvatske, koji se ovog vikenda igra u Zadru.

– To što igraju u A-2 ligi, ne znači kako su slabiji od pola momčadi iz A-1 lige. Ima iskusan kostur momčadi. Tu prije svega mislim na Strujića koji brani za Gruziju, Koljanina, koji je bio velika nada hrvatskog vaterpola. Zatim, tu je Pavlović, koji se vratio u reprezentaciju. Moramo opravdati ulogu favorita – istaknuo je Kobešćak.

– Poučeni iskustvom iz prošle godine kada smo u susret s Mladosti ušli ‘lako ćemo’, a znate i sami kako je na kraju ispalo, uvjeren sam kako se to ove godine neće ponovit. Maksimalno smo koncentrirani na utakmicu s Jadranom koji je u kvalifikacijama pobjedio Mladost i to dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti. Jedva čekamo početak turnira i mislim kako imamo kvalitetu za uzet trofej – rekao je kapetan Juga Marko Bijač. Na pitanje usporedbe Szolnokija i Primorja, kazao je kako Szolnok ima više rješenja na vanjskoj liniji od Primorja, međutim:

– Primorje ima deset fantastičnih igrača i nitko protiv takve ekipe ne može reći kako je favorit – rekao je Bijač. Najbolji strijelac Juga u ovom dijelu sezone Felipe Perrone po prvi je put nazočio konferenciji za novinare pa su pitanja novinara osim o finalu Kupa bila i o nekim drugim temama.

– Oprostite, ali teško je samo hrvatski, zato english – kroz smijeh je svoje obraćanje otvorio Perrone.

– Mislim da su svi mogli vidjeti da u svaku utakmicu ulazimo sa 100 posto i tako će biti i u Zadru. Već se danima spremamo za ovakav sustav natjecanja. Meni je ovo prva prilika za osvajanje trofeja s Jugom i imamo tu mogućnost, ali samo uz uvjet ako pružimo igru koju smo demonstrirali do sada – izjavio je Perrone, kazavši pokoju i o svom doprinosu.

– Došao sam u Juga da bih pomogao momčadi i sve što radim je za dobrobit momčadi. Nema tu tko je zabio više golova, bitan je krajnji rezultat. Kada sam došao tu, imao sam velika očekivanja, ali nisam mogao zamisliti da će u ovako kratkom periodu biti ovako dobro. Čast mi je i zadovoljstvo u ovom trenutku biti dio kluba u kojem igraju olimpijski i svjetski prvaci i ovi mlađi koji tek dolaze. Bit će zanimljivo vidjeti kako se pravi nova povijest kluba – izjavio je Perrone, koji je i otkrio recept za igru protiv Primorja.

– Igramo zonu, mi dignemo ruke, Marko sve brani!

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist