Sport

JUGAŠI POBIJEDILI PRVAKA CRNE GORE Slavili protiv Jadrana HN

jug adriatic osiguranje

U 7. kolu, ujedno posljednjem u prvom dijelu nadmetanja u skupini Zapad Premier lige, vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su u gostima kod Jadrana u Herceg Novom pobjedom uspjeli preskočiti prvaka Crne Gore, te zauzeti drugo mjesto (iza splitskog Jadrana), prenose Sportske novosti.

Nastavak, a on će sada biti u borbi za poredak od 1. do 3. mjesta za ova dva kluba, počinje vrlo brzo, već ovog vikenda. Tada će se ponovo sastati Jug AO i Jadran (HN), no budući da je riječ o svojevrsnom uzvratu, igrat će se u Dubrovniku. I nešto bitnije. Igrat će se u bazenu koji je primjeren igranju vaterpola u studenom mjesecu, dakle natkrivenom.

Naime, utakmica u srijedu u Herceg Novom se igrala u otvorenom plivalištu (!?). To i jest razlog zašto je odigrana u poslijepodnevnim satima kada je malo ipak toplije nego navečer. Da je kojim slučajem vremenska prognoza govorila o kiši, onda bi se igralo u Trebinju. Bazen u Herceg Novom je naime derutan i u poluraspadajućem stanju.

Jugaši su cijelim tijekom susreta bili bolji i vodili. Od 3:0 sredinom druge četvrtine, pa preko 6:2, ali i 7:3, 8:4 koliko je bilo u trećoj četvrtini. Priprijetio je ozbiljno domaćin smanjivši na 8:7, ali je Lazić golom za 9:7, dvije minute prije kraja približio jugaše pobjedi. Imao je još Jadran (HN) neke šanse, to se mora priznati, ali Rus Holod je pucao traljavo u vratara Popadića, da bi zadnjih 8 sekundi utakmice domaćin imao loptu. Vratar Darko Đurović je krenuo u napad, plivao s loptom, a onda odlučio i pucati. Preko gola. Možda je Đuroviću bolje da se ostavi napada, posveti obrani gola, iako mu ni ona nije baš jača strana, ako ćemo iskreno.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist