Sport

JUGAŠI NAJAVILI BRESCIU ‘Pobjedom bismo zakoračili na Final 8’

12032018 jug brescia pressica 3

Bez obzira na rezultat utakmice u srijedu, ostaje do kraja borba za četvrto mjesto koje vodi na završni turnir. Pobjedom protiv Brescie zakoračili bismo na Final 8, a s porazom bi bilo jako teško jer bi morali ostvariti sve četiri pobjede do kraja natjecanja u skupini – istaknuo je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za medije u ponedjeljak ujutro uoči utakmice 10. kola A skupine LEN Lige prvaka protiv talijanske Brescie, koja se na bazenu u Gružu igra u srijedu 14. ožujka od 18.30 sati.

Svaka sljedeća utakmica je ključna pa tako i ova. Ali samo nju gledamo. S pobjedom se nećemo kvalificirati, ali bismo sebi puno olakšali. Već dva i pol mjeseca forma nam je u konstantnom rastu, a to je vrlo je važno nastaviti. Čeka nas teška utakmica, kao što je svaka u Ligi prvaka, vrlo teška i neizvjesna, i u Gružu i na strani. Nadamo se da nećemo ponoviti greške iz prve utakmice, prije svega iz prve dvije četvrtine, kad smo igrali izuzetno loš vaterpolo, a kasnije nismo uspjeli doći do dobrog rezultata – izjavio je Kobešćak.

-Vrlo su iskusna momčad i tako igraju. Ti su igrači u svojoj karijeri prošli sve i uvijek su spremni na ovakve utakmice. Nemaju širinu kao Olympiakos ili Barceloneta, ali s iskustvom jako dobro kontroliraju većinu utakmice. Tako su igrali i protiv nas. Imaju od svega pomalo. Od individualnih kontranapada, vrlo dobre i jake obrane, do odlične bekovske linije i trenutno najboljeg talijanskog vratara. Mogu igrati vrlo kvalitetnu zonu, a ako se na nju ne krene postaje vrlo frustrirajuća za protivnika. Imaju izvrstan centarski par, Muslima i Vukčevića, i na toj su poziciji najviše napredovali u odnosu na prošlu sezonu – smatra Kobešćak.

-Sve momčadi osim Olympiakosa su na svom bazenu izgubile po neki bod, a tako i mi. Dobra računica za Final 8 bi bila kad ne bismo kod kuće izgubili bodove – mišljenja je Kobešćak, koji je dodao kako Loren Fatović vuče ozljedu još iz utakmice s OSC-om u Bidmpešti, dok su ostali zdravi.

-Dobro smo trenirali i odradili protekle utakmice, a još smo uvježbali neke detalje koje smo dogovarali za Bresciu. Nadam se da ćemo svi biti zdravi, a ova dva dana iskoristit ćemo za dodatnu analizu. Vjerujem da ćemo u srijedu biti pravi, a sigurno da će nam trebati utakmica na sto posto naših mogućnosti kako bismo pobijedili -rekao je Jugov vratar i kapetan Marko Bijač.

-Moramo popraviti ulazak u utakmicu te agresivnost i koncentraciju u obrani. Moramo se maksimalno potrošiti za zaustaviti njihove opasne strane. Kaznit će vrlo brzo i najmanju grešku. U tome leži ključ uspjeha protiv kvalitetne i iskusne momčadi u kojoj je većina igrača dugo godina na okupu. U Brescii je dosuđeno 36 isključenja, što je iznimno teško za obranu jer ne možeš uhvatiti ritam kad se braniš i ‘čupaš’ s igračem manje. Nije lako igrati takve utakmice. Na to ne možemo utjecati, već se moramo mentalno spremiti za što bolji ulazak u meč, odnosno da ostanemo s glavom ‘unutra’ kako god se kretao rezultat. Vjerujem da će biti dovoljno za pobjedu ako damo svoj maksimum – ističe Bijač.

-Ne trebamo se opterećivati bodovnim računicama. U glavi nam mora biti Brescia, koja je za nas prva i posljednja utakmica. Jedino tako možemo do Barcelone – zaključio je Bijač.

Jug CO trenutno sa 16 bodova drži 5. mjesto u A skupini LEN Lige prvaka, dok je Brescia treća sa 17 bodova.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist