Sport

JUG SE VRAĆA DOMA Danas ždrijeb, a sutra utakmica na Dančama!

Dance Ilustracija

Kao što se nogomet vratio kući ’96., tako se i Vaterpolski klub Jug sutra vraća doma – pišu Dančari na svojoj stranici, te pozivaju sve koji žele da dođu ‘bacit oko što nam europski prvaci, regionalni prvaci i osvajači oba hrvatska trofeja spremaju za ovu sezonu’.

Utakmica će se na Dančama, gdje je klub i osnovan daleke 1923., odigrati u srijedu oko 18 sati.

– Reprezentativci su još na zasluženom odmoru, a pored udarnih snaga Obradovića, Markovića, Fatovića, Benića, Ivankovića, Popadića ističemo Kristijana Čulinu koji je plivao na ovogodišnjem dančarskom maratonu pa samim time zaslužuje više pohvala od ostalih – kažu uz ‘smajlić’, dodavši i kako je bio i u plivanju je bio izvrstan ostvarivši 23’39”12”’ i ukupno treće mjesto.

Danas je ždrijeb Lige prvake, večeras u 2015 u hotelu Valamar Lacroma. Jugaši će saznati tri protivnika, kao i potencijalne protivnike iz kvalifikacija. Naime, LEN ima obrnutu logiku od svih ostalih federacija, pa se ždrijeb ne radi kad su poznati svi sudionici Lige prvaka već na startu, prije prve runde kvalifikacija. Znamo koji 8 klubova ima direktan plasman – dvije su izmjene u odnosu na prethodne 3 godine; Szolnok umjesto Egera i Nica umjesto Galatasaraya:

– Jug Croatia osiguranje

– Olympiakos

– Szolnok (zagarantiran nastup na F6)

– Pro Recco

– Barceloneta

– Partizan

– Spandau 04

– Nica

Tako da bi slobodno mogli napisati da Jug u obranu europskog naslova kreće s Danača – kažu. U predigri nastupaju dubrovački veterani protiv kolega iz Južne Afrike, tako da vaterpolskih uzbuđenja zadnjeg dana kolovoza neće nedostajati, dodaju uz poziv.

Jugasi Dance Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist