Sport

JUG SAZNAO PROTIVNIKE ZA LIGU PRVAKA Skupina nije laka, ali izbjegnut je domaćin

jug izvacenje len liga prvaka

Na ždrijebu LEN lige prvaka i LEN Eurokupa koji se u utorak navečer održao u Dubrovniku, VK Jug CO upao je u skupinu ”B”, a protivnici će mu biti Barceloneta, Partizan i Pro Recco kao i dva kvalifikanta koja će se znati tek nakon završetka trećeg kruga kvalifikacija početkom studenog.
Jugaši su tako izbjegli domaćina Szolnoki u skupini ”A” u kojoj se još natječu Spandau 04, Olympiakos, Olympic Nice kao i pobjednici kvalifikacijskih utakmica pod šifrom ”D” i ”B”.
U Final Six prolaze tri najbolje momčadi iz skupine ”B”, a iz skupine ”A”, domaćin te još dvije najuspješnije momčadi.
Predsjednik Uprave VK Jug, Lukša Jakobušić rekao je nakon ždrijeba kako je skupina u kojoj se nalazi Jug dosta jaka, no kako je Jugašima mjesto u Final Six-u.
– Izbjegli smo Szolnok koji je domaćin, a s ovom ekipom, na ovom nivou ne možemo reći da nam je svejedno, ali trebali bi proći. Grupa je jaka jer su s nama tri zadnja osvajača Lige prvaka. Trenutno ne znamo tko će biti na petom i šestom mjestu u skupini, odnosno tko će biti pobjednici kvalifikacijskih utakmica ”A” i ”C”. Kvalifikanti su jaki ove godine, ali nama je mjesto na Final Six-u – rekao je Jakobušić te dodao kako se za četiri mjesta natječe tridesetak klubova.
Inače, imena ekipa koja će zauzeti prazna mjesta u skupinama glavnog turnira doznat će se 9. studenog kada se igraju uzvratne utakmice trećeg, posljednjeg kruga kvalifikacija. Prvo kolo Lige prvake na rasporedu je 29. studenog, a Final Six se igra od 25. do 27. svibnja 2017. godine.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist