Sport

Jug poražen od Primorja 10:14

jug085

U derbi utakmici 6. kola Triglav Jadranske vaterpolske lige na prepunom bazenu Kantrida Jug CO je izgubio od Primorja EB s 14:10, po četvrtinama 4:3, 2:2, 2:1 i 6:4.

Jug je dobro držao korak s Primorjem u prvoj četvrtini. Nakon gola Denesa Varges igračem više, Jug najprije ne koristi igrača viška, a potom Miho Bošković izjednačuje iz peterca. Obradović pogađa za 2:1 s dva igrača više, a s druge strane Macan na lijepu asistenciju Dobuda poravnava, također s igračem više. Jug potom ne koristi igrača više za vodstvo, a s druge strane neumoljiv je Sukno, dva gola iz dva igrača više. Do kraja prve četvrtine Bušlje smanjuje na 4:3.

Na početku druge četvrtine Dobud poravnava na 4:4, a Primorje ne koristi dva igrača više. Najprije Denes Varga pogađa prečku, a potom Bijač brani šut Sukna. Nakon prekršaja u napadu Janovića Buljubašić na dodavanje Garcie dovodi Primorje u vodstvo 5:4. Bošković ne koristi igrača više, ali u idućem napadu Benić zabija za 5:5. Njegov šut odbio se od stative Vićanu u leđa pa u gol. Jug u nastavku druge četvrtine ima dvije prilike s igračem više, ali bez uspjeha. S druge strane, Obradović je precizan za novo vodstvo Riječana. Naravno, uspješan igrač više.

Jug je loše otvorio treću četvrtinu, promašivši dva igrača više. Najprije je šut Janovića završio u bloku, a zatim je i Visković promašio. Sve to kažnjava Xavi Garcia lijepim golom s igračem više za +2 Primorja. Nakon prekršaja na Šutalu suci sude peterac za Jug, ali Vićan brani Markoviću. Denes Varga potom koristi igrača više za 8:5, a Jug potom opet propušta realizirati svoju brojčanu prednost u bazenu. Ipak, na kraju treće četvrtine zabija Šutalo pa se u zadnju četvrtinu ulazi s prednosti Primorja od dva gola razlike.

U zadnjoj četvrtini Radu na asistenciju Sukna s igračem više zabija za novih +3, a nakon što Jug nije iskoristio novog igrača više Obradović koristi riječku brojčanu prednost za 10:6. Jugaši su u idućem napadu opet nemoćni s igračem više, ali ovaj put i Primorje propušta svoj napad s viškom igrača. Jugov centar Marelja uspio je ipak zabiti s igračem više, što je bio tek drugi gol Jugaša iz 12 prilika.

Nakon što je Krapić čistu kontru zakucao u stativu, Janović smanjuje na 10:8. Ipak, nakon faula Bušlje nad Raduom Denes Varga opet diže prednost Riječana na 11:8, a kad Jugaši nisu realizirali novog igrača više Daniel Varga zabija za 12:8. Do kraja susreta još su za Jug zabili Marković (igrač više) i Janović (peterac), a za Primorje Sukno (igrač više) i Šetka za konačnih 14:10.

Na utakmici s katastrofalnim igračem više (iskorištene tek 3 od 14 prilika) i igračem manje (visoka realizacija Primorja10 golova od 13 prilika) za Jug dva gola zabio je Janović, a po jedan Bošković, Macan, Bušlje, Dobud, Benić, Šutalo, Marelja i Marković. Za Primorje po tri su zabili Denes Varga, Sukno i Obradović, a po jedan Daniel Varga, Buljubašić, Garcia, Radu i Šetka. Oba vratara bili su na visini zadatka, Vićan s osam obrana, a Bijač sa sedam.

Primorje EB nakon šest kola drži vrh ljestvice Jadranske lige sa stopostotnim učinkom, dok je Jug drugi.

Inače, HAVK Mladost večeras je pred domaćom publikom u Zagrebu slavila protiv splitskog POŠK-a rezultatom 10 : 7.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca