Grad

JUG HRVATSKE U KOMUNALNOM PROBLEMU Hoće li razvrstani otpad završiti na Grabovici?

Recikliranje otpada

Tri općine na jugu Hrvatske – Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle – našle su se u problemu kada su im tvrtke koncesionari odbile otkupiti razvrstani otpad jer im je transport preskup.
Fascinantno mi je da netko dobije koncesiju za otkup tog vrijednog otpada za cijelu državu, a da nema obavezu otkupiti ga u našoj županiji. Nego samo tamo gdje mu financijski odgovara. Čemu onda licenca? Krenu u posao, a onda kažu: neću otpad iz Dubrovnika, a hoću iz Osijeka jer mi je jeftiniji prijevoz. Što ćemo mi s tim otpadom? Da ga opet bacamo na Grabovicu? Kome onda kupujemo nove kontejnere, zapošljavamo ljude, razvrstavamo? – pita se načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Na njegova pitanja odgovaraju direktor Čistoće Pero Kaciga, koji objašnjava gdje će se i kako odlagati i prešati otpad, te tko je dobio koncesiju za odvoz otpada… A mi smo pitali naše sugrađane razvrstavaju li oni otpad. Što su nam odgovorili, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je od ove srijede na kioscima!

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist