Aktualno

Josipović s Konavljanima

josipovic konavle

Polaganjem vijenaca kod spomenika Konavoska mati slobode u Čilipima predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odao je počast braniteljima koji su svoje živote položili u obrani konavoskog područja.

Konavljani su nedavno nizom događanja obilježili Dan Općine i 20. obljetnicu oslobođenja Konavala.
Načelnik Luka Korda osobno je za prošlotjednog boravka u Zagrebu pozvao predsjednika na proslavu 20. obljetnice oslobođenja Konavala.

– Drago nam je da predsjednik dođe. Pomogao nam je puno oko ceste za Molunat. Neke stvari smo zajedno kvalitetno odradili. I prošli put kad smo bili u Zagrebu razgovarali smo o poslovnoj zoni oko Zračne luke i mislim da nam je izašao u susret – kazao je Korda.

Vijenac u Čilipima predsjednik je položio prije nego što se zaputio u Dubrovnik gdje je nazočio proslavi Dana pobjede. Spriječen protokolarnim obvezama predsjednik nije mogao doći na proslavu Dana Općine, no obećanje da će stići u Konavle ispunio je svega nekoliko dana kasnije.

Nakon što je uz počasnu stražu, u pratnji načelnika Općine Konavle Luke Korde, položio vijenac, predsjednik RH Ivo Josipović nekoliko minuta posvetio je i najmlađim stanovnicima Konavala.

Pročitajte još

UZ DAN POBJEDE Položeni vijenci u čast hrabrim braniteljima

Dulist

DO 18. KOLOVOZA Zbog tehničkih razloga u prekidu linija Dubrovnik – Budva

Dulist

[FOTO] Slavlje nakon posljednje izvedbe Ekvinocija

Dulist