Zanimljivosti

Josipa Marić i Domagoj Perkić sudjelovali na Prvom Hrvatskom speleoarheološkom kongresu

kongres

Djelatnici Dubrovačkih muzeja, konzervatorica – restauratorica za metal Josipa Marić i voditelj Arheološkog muzeja dr. sc. Domagoj Perkić sudjelovali su s izlaganjem „Arheološki nalazi iz špilja u Blatu na otoku Mljetu s posebnim naglaskom na forenzičnu facijalnu rekonstrukciju lubanje“ na Prvom Hrvatskom speleoarheološkom kongresu koji se održao od 25. do 27. listopada u Novoj Kršlji – Rakovica.

Također, Domagoj Perkić je u suradnji s Vlastom Vyroubal iz Antropološkog centra Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održao i izlaganje “Bubijeva jama – rimskodobna nekropola”.

Cilj međunarodnog znanstvenog kongresa je prezentacija novih rezultata i spoznaja o arheološkim istraživanjima speleoloških objekata u Hrvatskoj te u susjednim i drugim zemljama, a Arheološki muzej Dubrovačkih muzeja predstavio je dio svojih aktivnosti koje su radili zadnjih godina u kontekstu speleoarheologije.

Banner 300x250 DU 1

Kongres se održao u prostorima nedavno otvorenog Speleona – Centra podzemne baštine, a u organizaciji Javne ustanove Baraćeve špilje u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Filozofskim fakultetom, Sveučilištem u Zadru, Odjelom za arheologiju, Institutom za antropologiju Zagreb, Arheološkim muzejom u Zagrebu, Ministarstvom kulture i medije Republike Hrvatske te Hrvatskim speleološkim savezom.

Pročitajte još

Kako iskoristiti produženo ljeto?

Dulist

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA Posjet osnovnoškolaca

Dulist

Kuda idu divlje svinje?!

Dulist