Aktualno

JOŠ UVIJEK NESLUŽBENO Tankerska plovidba stekla trećinu dionica Atlantske plovidbe

atlantska plovidba revelin 080116 1

Tankerska plovidba, prema zasad neslužbenim informacijama, stekla je trećinu dionica Atlantske plovidbe. Nakon izdavanja i plaćanja dionica, Tankerska plovidba trebala bi u vlasništvu imati 33 posto dionica Atlantske plovidbe čime će postati najveći dioničar dubrovačkog brodara. Potom će biti dužna izvršiti i javnu ponudu za preuzimanje Atlantske plovidbe.

Podsjetimo, DuList je ranije pisao kako su Vlaho Lonza i Oleg Uskoković prodali svoje vlasničke udjele u dubrovačkoj brodarskoj kompaniji. Špekuliralo se kako je zadarska tvrtka Tankerska plovidba potencijalni kupac što je kasnije i potvrđeno. Tankerska plovidba najprije je bila u vlasništvu 7,89 posto udjela Atlantske plovidbe. U međuvremenu potpisan je i ugovor za kupnju dodatnih 1,79 posto dionica koje je navodno prodao Hrvoje Jerković. Time je došla do gotovo 10 posto dionica Atlantske plovidbe, a u međuvremenu očito i do trećine vlasništva.

Inače, Atlantska plovidba jučer je izvijestila o uspješno provedenoj dokapitalizaciji kojom će se temeljni kapital povećati za 27,8 milijuna eura, odnosno s 55,57 milijuna eura na 83,3 milijuna eura. Temeljni kapital društva povećava se izdanjem 697.750 novih redovnih dionica koje se izdaju kao nematerijalizirani vrijednosni papiri – dionice bez nominalnog iznosa i koje glase na ime. Cijena po kojoj su izdane, navodno, iznosi 53.50 eura po dionici.

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist