Aktualno

Poznato kad bi se trebao raspustiti Sabor, izbori na proljeće?

lapadska obala plenkovic 3

Završena je sjednica Predsjedništva HDZ-a, a premijer Andrej Plenković najavio je kako će Hrvatski sabor biti raspušten najkasnije u petak, 22. ožujka. Nakon raspuštanja Sabora predsjednik Zoran Milanović raspisuje izbore u roku od 30 do 60 dana, što znači da bi građani na parlamentarne izbore mogli izići tijekom travnja ili svibnja.

Premijer Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a potvrdio da su zajednički donijeli tri važne odluke.

-Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski paralement. Druga odluka je da će ovo biti zadnja sjednica Sabora prije njegova raspuštanja, a treća je da će izvještajni Sabor HDZ-a biti održan 17. ožujka u dvorani Lisinski, rekao je. Dodao je i da će glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić biti šef izbornog stožera HDZ-a i da će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek biti članica izbornog stožera zadužena za izradu izbornog programa.

-Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić bit će čelnik političko-medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Zoltan Kabok, dodao je Plenković, piše Večernjilist. 

-Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih kao parlamentarna većina, a osobito s obzirom na sjajnu suradnju koju smo ostvarili i u našem drugom mandatu, dodao je. Osim parlamentarnih izbora, hrvatski birači ove godine biraju i nove predstavnike za Europski parlament, i to 9. lipnja, a kasnije u godini se očekuju i predsjednički izbori.

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist