Urednički izborZanimljivosti

JOŠ MALO PA ĆEMO NA LOKRUM Vratila se ‘Skala’, ‘Zrinski’ na remontu

Skala

Prošle godine, nakon uspješno odrađene još jedne sezone, brodovi rezervata Lokrum, Skala i Zrinski, zaplovili su prema brodogradilištu Marina Betina u Betini na otoku Murteru na svoj obvezni godišnji remont. Postojao je cijeli niz poslova koje je bilo potrebno odraditi kako bi i ova sezona prijevoza putnika prošla besprijekorno, tako je brod Skala prvotno odradio svoj redoviti remont u brodogradilištu Marina Betina, a potom mu je u brodogradilištu Leda u Korčuli ugrađena klimatizacija u kormilarnici i generator u strojarnici – napisali su iz JU Rezervat Lokrum na svom Facebooku.

Kako dodaju, Zrinski je još uvijek u hangaru brodogradilišta Marina Betina u svojoj završnoj fazi remonta, odnosno, rekonstrukciji krmenog dijela broda.

– Skala se ovaj put vratila prva, uplovila je u gruški akvatorij u svoj svojoj ljepoti nakon obnove, prošla ispod Mosta Dr. Franje Tuđmana i vezala se u Staroj Mokošici, a potom će ovih dana stići i na svoje omiljeno mjesto u Gradsku luku. Ovi brodovi uskoro slave pedesetu obljetnicu postojanja i cijelo to vrijeme uspješno prevoze posjetitelje prema Lokrumu i natrag. Naši sugrađani imaju običaj reći: ‘Stigli su Skala i Zrinski -počinje sezona’, pa bi se to i ove godine, unatoč problemima s COVID-19, moglo slično protumačiti.
Još samo malo i opet će naši brodovi zaploviti prema Lokrumu i natrag. Baš kako kaže i pjesma Maestrala: ‘Barkom do Lokruma; do dubrovačkog raja’ – dodaju dalje.

Foto: JU Rezervat Lokrum

Pročitajte još

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca