Grad

JESENSKA PONUDA Bavarski novinari na dubrovačkom objedu

tz munchen

Dubrovnik je ovog utorka predstavio svoju jesensku turističku ponudu bavarskim novinarima u Münchenu.

Naime, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i uz potporu predstavništava HTZ-a u Frankfurtu i Münchenu organiziran je poseban objed za novinare s dubrovačkim specijalitetima i gulozecama. Uzvanike, među kojima je bilo dvadesetak istaknutih predstavnika medija iz Bavarske, pozdravili su Romeo Draghicchio, direktor predstavništva HTZ-a u Frankfurtu i direktorica TZ grada Dubrovnika, Romana Vlašić.

Sandra Milovčević iz TZ grada Dubrovnika, predstavila je uspješni prošlogodišnji projekt, jesenski Good Food Festival, koji će se održati od 22. do 25. listopada, a druženje su začinila odlična jela hrvatskog chefa Viktora Kranjeca, među kojima su bili i carpaccio od hobotnice, pasta s jakobovim kapicama i škampima, pašticada i dubrovačka rozata.

Novinari su kušali Pošip Čara s otoka Korčule i Plavac mali Miličić pelješkog vinogorja.
Prošle godine Dubrovnik je posjetilo oko 50 000 njemačkih gostiju, koji su ostvarili oko 230 000 noćenja, a kroz predstavljanje u Münchenu očekuje se da će i 2015. godina donijeti daljnje povećanje s njemačkog tržišta, odnosno iz, za Hrvatsku, najvažnije emitivne pokrajine Bavarske.

Sutra je na rasporedu velika prezentacija jesenske dubrovačke ponude, koja se realizira s najvećom bavarskom medijskom kućom Merkur, na kojoj se očekuje više od 200 posjetitelja. Ova događanja dio su promotivne kampanje, koju TZ grada Dubrovnika provodi u Bavarskoj s ciljem privlačenja njemačkih turista u Dubrovnik.

Pročitajte još

Svečano otkrivena spomen ploča prof. dr. sc. Josipu Lučiću

Dulist

Petra Barbarus Kristović nova je pročelnica Upravnog odjela za izdavanje dozvola

Dulist

Na području Dubrovnika aktivno više od 15 gradilišta

Dulist