Aktualno

FOTO Jedna od stipendista Marina Čilića je naša judašica Leona Niketić!

leona niketic marin cilic

Kadetkinja Judo kluba Dubrovnik Leona Niketić je među mladim talentiranim sportašima kojima je dodijeljena stipendija iz zaklade tenisača Marina Čilića. Dodijeljeno je 25 stipendija sportašima koji su članovi nacionalne selekcije u olimpijskom sportu i glazbenicima klasične glazbe.

Na adresu Zaklade je stigao rekordan broj prijava s vrlo inspirativnim pričama djece, tako da je odlučeno da se uruči 25 umjesto 20 prvotno planiranih stipendija. Odluka o dodatnim stipendijama donesena je uz podršku brojnih sponzora i partnera. Ovogodišnje stipendiste nije bilo lako odabrati kako je istaknuo Čilić.

– Još od djetinjstva, nisam propuštao treninge. Neprestano bih si postavljao nove izazove i ciljeve, ne razmišljajući i ne ograničavajući se svojim potencijalom. Vodila me motivacija, i kroz uspjehe i kroz prepreke, ona je ta koja me gurala naprijed. Na vlastitom sam teniskom putu naučio koliko je bitno vjerovati u sebe, svoje mogućnosti i nastaviti dalje, čak i kad stvari izgledaju nemoguće. Ustrajnost i nepokolebljiva volja ključni su za postizanje ciljeva. Neka vas moj primjer, ali i primjeri mnogih mojih kolega iz svijeta sporta, podsjete da je samo važno slijediti svoj put. Ne moramo na njemu uvijek biti najbolji, već ići korak po korak, učiti i vjerovati u sebe jer takav stav vodi do cilja i uspjeha – izjavio je proslavljeni tenisač.

Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti isključivo za daljne usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kupnju glazbenih pomagala, sportske opreme i slično.

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine s čvrstom vjerom da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Svako ga dijete može ostvariti, uz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe. Zaklada djeci pruža potporu kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja te osigurava financijsku podršku kako bi mladi talenti uspjeli ostvariti svoj puni potencijal i snove pretvoriti u stvarnost. Dosad je obnovljeno šest školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i četiri školska multifunkcionalna igrališta, dok će peto biti izgrađeno zahvaljujući spektaklu u Zadru održanom u srpnju prošle godine. Uz sve navedeno, sa šestom generacijom stipendista, broj dodijeljenih stipendija se popeo na 128.

Čestitamo Leoni i želimo joj još puno uspjeha u daljnoj karijeri!

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist