Kultura

JEDINSTVEN PROJEKT Znate li što je Midsummer scene?

Midsummer visual

Predstavljamo Vam projekt MIDSUMMER SCENE pripreman pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.
Midsummer Scene je novi projekt/festival za kojeg bismo željeli da postane tradicionalan, a radi se o platformi za buduće slične međunarodne umjetničke koncepte i suradnje.
Obzirom da je ove godine velika obljetnica 450 godina Shakespearovog rođenja, i mi smo se željeli priključiti brojnim manifestacijama u svijetu te ovaj značajni jubilej obilježiti u Dubrovniku. Tako će se na jednoj od najljepših ambijetalnih pozornica – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac 21.-28. lipnja 2014. izvoditi jedno od najpoznatijih Shakespearovih djela “San ljetne noći” („A Midsummer Night’s Dream“).
Razlika u odnosu na ostale slične manifestacije je da će se Shakespearov “San ljetne noći” izvoditi na engleskom jeziku, a zapravo se radi o međunarodnoj suradnji jer osim engleskih glumaca u predstavi sudjeluje i dvoje hrvata (Csilla Barath-Bastaić i Filip Krenus). Sama predstava radi uštede postavljat će se u Londonu, u prostorima Hrvatskog veleposlanstva u Londonu koje je srdačno ustupio sam veleposlanik gospodin Ivan Grdešić, a zadnji tjedan pokusa predviđen je na lokaciji u Dubrovniku. Vrhunski umjetnički ansambl izuzetno se veseli ovoj predstavi u jedinstvenom ambijentu tvrđave Lovrijenac.
Predstave će se izvoditi svaku večer u razdoblju 21.-28. lipnja 2014. sa početkom u 21:30h.
Festival MISDUMMER SCENE počinje prvim danom ljeta i smješten je u zadnjem dijelu lipnja (mlado ljeto) kao uvertira u glavnu turističku sezonu. Znamo da je Dubrovnik godinama u ljetnim mjesecima kulturno i umjetničko središte Hrvatske a i puno šire, te smo sigurni da će i ovo biti jedna potpuno nova i atraktivna ponuda za sve goste Dubrovnika, kao i za same žitelje Grada, koja će zasigurno obogatiti našu kulturno umjetničku ponudu na svjetskom tržištu.

 

PROMO Članak

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist