Politika

‘Jedino što mogu obećati je rad!’

simac bonacic gradsko9180

Nakon prvog kruga glasovanja, članovi SDP -a Dubrovačko-neretvanske županije u drugi krug poslali su Tatjanu Šimac Bonačić i dosadašnjeg predsjednika Davora Penića. Od ukupno 784 izišlih  birača, Šimac Bonačić osvojila je 387 glasova, odnosno 49,74 posto,

no same izbore zasjenila su događanja oko njih. Kako na to sve gleda, te na koji način misli voditi stranku ako joj članovi ponovno poklone povjerenje otkrila je za duList jedina kandidatkinja iz Dubrovnika, Tatjana Šimac Bonačić.

Pobjeda u prvom krugu pobjegla Vam je za četiri glasa, no sami izbori ostali su u sjeni dugotrajnog brojanja glasova i insinuacijama u manipulaciju?

– U ove izbore sam ušla čista srca. Moje dosadašnje iskustvo u politici na svim razinama mi je dalo znanja i odgovornosti da se trebam kandidirati na ovim izborima na županijskoj razini. To je bila moja osobna odluka. Smatram kako znam raditi s ljudima u smislu spajanja i povezivanja. Moja osobnost i karakter nije autoritativan, mislim da ljudima treba dati prostor i važnost. Rezultat koji smo napravili dosada je bio dobar i zadovoljna sam njime. Bio mi je cilj ući u drugi krug, drago mi je da su članovi prepoznali moja nastojanja rada i to je jedino što mogu obećati. Rad. Što se tiče glasina o manipulacijama ne želim to i ne mogu komentirati. Tim primjedbama je mjesto na Komisiji, ali kuloarskim pričama ne želim davati na važnosti. Ja se samo nadam da ću u drugom krugu dobiti tih potrebnih nekoliko glasova da dođem do pobjede.

Već prije ste vodili dubrovački ogranak stranke, koliko Vam to iskustvo može pomoći u vođenju stranke?

– Složit ćete sa mnom da nas svako iskustvo izgrađuje i jača karakterno kao osobu, ali i profesionalno. Smatram da mi moje poznavanje stranke, a to znači poznavanje ljudi koji čine tu stranku omogućuje, uz moja iskustva na izvršnim i zakonodavnim poslovima, da je uspješno usmjerim ka jačanju i zajedništvu. Tajna uspjeha je da znate što želite postići, morate imati plan i strategiju. Dubrovački ogranak SDP-a sam uspješno vodila. Morate konstantno pratiti i vrednovati vlastiti uspjeh i napredak, odnosno biti svjestan sebe, ali i okolnosti unutar kojih radite i živite. Sve ovo znači da želim preuzeti odgovornost jer smatram da imam viziju koju dijele mnogi članovi Socijaldemokratske partije Dubrovačko – neretvanske županije i koju mogu ostvariti uz njihovu pomoć i podršku.

O Pelješkom mostu, o godinama rada u Saboru, mogućim frakcijama unutar SDP-a, te ostalom prd izbore, čitajte u razgovoru s Tatjanom Šimac Bonačić u novom, tiskanom izdanju duLista koji je od ove srijede na kioscima. 
 

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist