Grad

JEDINI U HRVATSKOJ Caritas dubrovačkoj bolnici donirao uređaj koji zamjenjuje toplice

thera trainer bolnica 150216

Opća bolnica Dubrovnik je prva bolnica u Hrvatskoj koja na Odjelu fizikalne medicine i rehabilitacije ima uređaj ‘Thera Trainer’ namijenjen osobama s povredama kralježnice i nepokretnim pacijentima, rekao je u ponedjeljak u Dubrovniku sanacijski upravitelj bolnice Jerko Ferri Certić.
– Ovo je samo nastavak ulaganja u taj odjel, a radimo na zapošljavanju dodatnih terapeuta”, rekao je Ferri Certić te dodao kako je uređaj, koji u Hrvatskoj postoji samo u toplicama, ali ne i u bolničkom sustavu, nabavljen kao donacija.
Riječ je o spravi kojom se radi terapija pokretom kod pacijenata koji imaju oduzete gornje i donje ekstremitete, zatim kod pacijenata koji su doživjeli moždani udar, kod onih koji boluju od multiple skleroze, cerebralne paralize, Parkinsonove bolesti i ostalih neuroloških bolesnika kao i kod bilo kojeg oblika smanjene pokretljivosti.
Cijena uređaja je nešto više od 42 tisuće kuna, a kako je ovom prilikom rekao župnik crkve sv. Mihajla, don Robert Ćibarić, novac je osiguran od strane Caritasa te župe, ali i na božićnom koncertu klapa koji je održan 28. prosinca 2015. godine.
-Vjernici župe Caritasa svetog Mihajla su izdvojili 27 tisuća kuna, a od samog koncerta je bilo nešto manje od 16 tisuća kuna, a bile su i dvije donacije od pet tisuća kuna. Odlučili smo se za kupnju ovog uređaja jer su nam kako liječnici tako i sami pacijenti rekli koliko bi im sprava bila potrebna. Ovo im u nekoj mjeri može zamijeniti i odlazak u toplice – zaključio je Ćibarić.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist