Naša slatka suradnica iz Samobora Jannette Razum uzela je malu pauzu za Uskrs, ali stigla je natrag. Na svojim je stranicama podijelila recept za slasne i jednostavne tortice s jagodama, a mi je dijelimo i s vama.
Pripremila: Jannette Razum / Slatki svijet
SASTOJCI za 10 tortica
300 g glatkog brašna
150 g maslaca
40 g šećera u prahu
1 žutanjak
hladna voda
200 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
naribana korica i sok 1 limuna
2 žlice šećera u prahu
250 g svježih jagoda
2 žlice šećera u prahu
PRIPREMA
U zdjelu prosijte brašno i šećer u prahu. Dodajte sol i na kockice narezan maslac. Rukama, odnosno prstima razmrvite maslac u brašnu pa umijesite lijepo, glatko tijesto. Vodu dodajte po potrebi, jednu po jednu žlicu. Tijesto spremite u vrećicu za zamrzavanje, oblikujte u disk i spremite u hladnjak na sat vremena.
Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Od tijesta izrezujte krugove. Izrezano tijesto pažljivo utisnite u kalupe za mini pite. Kalupe prethodno namastite i pobrašnite. Tortice pecite 10 minuta na temperaturi od 180°C, odnosno dok ne počnu rumeniti.
Jagode narežite na kockice, pomiješajte sa šećerom u prahu i ostavite sa strane da puste sok.
Za pripremu kreme slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Dodajte krem sir, šećer u prahu te limunovu koricu i sok.
Ohlađene tortice punite jagodama ipripremljemom kremom. Tortice do posluživanja čuvajte u hladnjaku.
Jannette Razum autorica je web portala Slatki svijet s receptima za torte i kolače te istoimenog webshopa u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.