DuList IN

Jannette je pripremila slasne tortice s jagodama

jannette razum

Naša slatka suradnica iz Samobora Jannette Razum uzela je malu pauzu za Uskrs, ali stigla je natrag. Na svojim je stranicama podijelila recept za slasne i jednostavne tortice s jagodama, a mi je dijelimo i s vama.

Pripremila: Jannette Razum / Slatki svijet

SASTOJCI za 10 tortica

300 g glatkog brašna
150 g maslaca
40 g šećera u prahu
1 žutanjak
hladna voda
200 g krem sira
200 ml slatkog vrhnja
naribana korica i sok 1 limuna
2 žlice šećera u prahu
250 g svježih jagoda
2 žlice šećera u prahu

PRIPREMA
U zdjelu prosijte brašno i šećer u prahu. Dodajte sol i na kockice narezan maslac. Rukama, odnosno prstima razmrvite maslac u brašnu pa umijesite lijepo, glatko tijesto. Vodu dodajte po potrebi, jednu po jednu žlicu. Tijesto spremite u vrećicu za zamrzavanje, oblikujte u disk i spremite u hladnjak na sat vremena.
Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Od tijesta izrezujte krugove. Izrezano tijesto pažljivo utisnite u kalupe za mini pite. Kalupe prethodno namastite i pobrašnite. Tortice pecite 10 minuta na temperaturi od 180°C, odnosno dok ne počnu rumeniti.
Jagode narežite na kockice, pomiješajte sa šećerom u prahu i ostavite sa strane da puste sok.
Za pripremu kreme slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Dodajte krem sir, šećer u prahu te limunovu koricu i sok.
Ohlađene tortice punite jagodama ipripremljemom kremom. Tortice do posluživanja čuvajte u hladnjaku.

Jannette Razum autorica je web portala Slatki svijet s receptima za torte i kolače te istoimenog webshopa u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

LJETNO KINO SLAVICA Premijera filma mladog dubrovačkog redatelja Franka Dujmića

Dulist

ZAVRŠEN PETI FESTIVAL Lopud još jednom potvrdio status otoka koji živi kroz umjetnost

Dulist

ANTE DROPULJIĆ Od sporta do restorana s Michelinovim zvjezdicama i kuhanja za slavne face!

Marijana Tadić