Politika

Jambo s SDP-om “napada” Županiju?

jambo1

Predsjednik županijskog HSS-a Stipe Gabrić Jambo odlučio je izgleda u koaliciji s SDP-om izaći na izbore i pokušati, udruženim snagama, oduzeti županiju HDZ-u i Nikoli Dobroslaviću.

– Nismo se još ništa dogovorili, samo smo razgovarali i razmišljamo o toj mogućnosti – kazao je Stipe Gabrić Jambo.
Na pitanje s kim je o tome razgovarao u SDP-u samo je šturo odgovorio da je razgovarao 's onim s kim je trebao razgovarati'.

Ne treba zaboraviti kako je HSS u još uvijek aktualnoj koaliciji s HDZ-om na županijskoj vlasti, od koje se Jambo očito želi odmaknuti. Jer, takva je koalicija nastala mimo Jamba, budući da je on na izbore 2009., uz blagoslov tadašnjeg predsjednika HSS-a Josipa Friščića, izašao sa svojom nezaivnosm listom, a kasnije su njegovi vijećnici 'promijenili boje' u HSS. Time su untar županije stvorena dva tabora ove stranke.

Jambo je, pak, poželjna 'udavača' vjerujemo svim strankama i opcijama, posebno zbog velikog broja glasova koje sa sobom može donijeti. Ipak, teško da bi Jambo mogao opet otvoriti karte HDZ-u, budući da je poznata onbostrana netrpeljivost između njega i aktualnog HDZ-ovog župana Nikole Dobroslavića, odnosno Frana Matušića, koje je 'od milja' Jambo nazvao 'dipleša'.

Banner 300x250 DU 1

Ne treba zaboraviti kako je upravo Jambo na jugu Hrvatske rastjerao sve bivše članove. Drži se među rijetkima još tek dubrovačko-neretvanski dožupan Frano Skokandić koji je upravo Jamba optužio za HSS-ov neuspjeh na prošlim parlamentarnim izborima. Skokandić je, uz ostalo, tvrdio da u X. Izbornoj jedinici HSS nije niti izašao na parlamentarne izbore, jer je to bila lista Stipe Gabrića, koju je sam sastavio i zapakirao u ambalažu HSS-a.

Iz stranke je nedavno izašao i još uvijek aktualni predsjednik Županijske skupštine Ivan Prce, koji, pak, priprema svoju gradsku listu za lokalne izbore u svibnju. Prce na tome radi s još jednim bivšim HSS-ovcem, sadašnjim županijskim pročelnikom za turizam i poduzetništvo Marom Kristićem. Lista navodno neće imati kandidata za gradonačelnika, već će se natjecati samo za Gradsko vijeće.  

Pročitajte još

BONAČIĆ OBRADOVIĆ ČLANICA GLAVNOG ODBORA SDP-A Sada ću imati pravo glasa i uvijek ću se zalagati za Dubrovnik

Andrea Tomurad

Andro Vlahušić: Kako bi grad Dubrovnik izgledao da nema privatnoga smještaja, tko bi hranio grad?

Dulist

FRANKOVIĆ ‘Kekin bi zabranila HZZO-u da financira liječenje građana u klinici Radiochirurgija (…) To je ta socijalna pravednost”

Dulist