Grad

IZVANREDNI TURISTIČKI REZULTATI Veći broj dolazaka i noćenja

Zimski Festival 1

Blagdanski vikend donio je vrlo visoka povećanja u broju dolazaka i noćenja turista u Dubrovniku pa je tako prema izvješćima iz sustava E-visitor na Badnji dan u našem gradu zabilježeno 1389 dolazaka, što je povećanje od čak tri puta, i 1948 noćenja, što je povećanje od dva puta.

Najviše gostiju koji su božićni vikend proveli u Dubrovniku bilo je iz Albanije, BIH, Koreje, Hrvatske, Ujedinjene Kraljevine ,SAD-a, Japana i drugih zemalja. Ukupno je u Dubrovniku od početka godine (01.01.-24.12.2016) ostvareno 1 005 873 dolazaka , što je povećanje od 12 posto, te 3 463 535 noćenja ili 13 posto više.

Bogat blagdanski program, prekrasno zimsko vrijeme i ljepota Dubrovnika doprinijeli su ovakvim ostvarenjima turističkog prometa, a za predstojeći blagdan Nove godine očekuje se također da će biti turistički uspješniji nego prošlogodišnji. Podsjetimo, lani je u Dubrovniku za doček Nove godine boravilo nešto manje od pet tisuća gostiju, dok se za posljednji vikend 2016. Očekuju za otprilike pet posto bolja ostvarenja u broju dolazaka i noćenja turista.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist