Kultura

IZLOŽBA U SPONZI U ‘veseloj družini’, radove izložila i naša Nike!

Nike Vesela Druzina Sponza

‘Vesela družina’ ime je izložbe, ali i grupe dama koje su danas prikazale svoje iznimne keramičke radove i uratke u palači Sponza.

Mi iz DuLista posebno smo ponosni na to što se i u avanturu primjenjene umjetnosti, i to vrlo uspješno, upustila i naša Nike iz tajništva DuLista – Nikolina Matijaš, a uz nju, ‘veselu družinu’ čine Ana Grljević, Ana Rana, Tanja Grzilo, Katarina Selula, Marija Zglav, Kristina Šljuke, Marisa Pavlović, Tamara Tudeško, Sandra Nežmeškal, Ankica Margaretić, Jakica Njire te Mira Andrić.

Program, koji je pokrenula i osmislila doc. dr. art. Kristina Kojan Goluža, sastojao se od petnaest nastavnih cjelina, uz jedan cilj – omogućiti kreativno izražavanje upoznajući pritom različite tehnike izrade keramike, pripremanja gline, postupka sušenja, paljenja, glaziranja i oslikavanja keramičkih predmeta te niza trikova i tehnika, pa na koncu i samostalnu izradu predmeta od keramike.

Radionice, koej su danas uspješno okončane izložbom, su vodile akademska umjetnica Kristina Kojan Goluža i magistra umjetnosti Romana Manenica, a danas su vrijednim damama uručeni i certifikati za njihov trud i rad. Čestitamo!

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist