Kultura

IZLOŽBA U LUŽI ‘Držićeva slikarska priča’ za Udrugu za Down sindrom

drziceva slikarska prica najava

Izložba radova polaznika likovne radionice ‘Držićeva slikarska priča’ otvara se u Luži, u petak, 15. prosinca 2023., u 18 sati. Sav ostvareni prihod, javljaju iz Doma Marina Držića, ove tradicionalne humanitarne izložbe uoči Božića namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.
Višemjesečna likovna radionica ‘Držićeva slikarska priča’ održala se u suorganizaciji s Lions clubom Dubrovnik – Sveti Vlaho, a trajala je od rujna do prosinca 2023. godine. Radionica se odvijala pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, a polaznici su akrilnim bojama oslikavali keramičke ploče. Motive su pronalazili u obilju tema vezanih uz život i djelo Marina Držića, vrijeme renesanse i grad Dubrovnik u kojem je živio i stvarao. Neki od članova Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su i u likovnoj radionici čime Dom Marina Držića pridonosi njihovoj inkluziji te oplemenjivanju života kroz rad u zajednici i socijalnu uključenost. Budući da su polaznici bili različitog uzrasta njihovi radovi pokazuju razne oblike kreativnosti, od spontanog i razigranog, do studioznog i detaljnog pristupa. Zajednička im je iskrenost i originalnost, žive boje i ekspresivnost izraza.
Dokazano je da bavljenje likovnim aktivnostima potiče opuštanje i lučenje hormona sreće. A sreća se uvećava kad svojim stvaralaštvom pomažemo drugima, kao što Dom Marina Držića i polaznici likovne radionice ‘Držićeva slikarska priča’ ovom izložbom pomažu Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist