Kultura

IZLOŽBA MLADIH UMJETNIKA Što se dobije kada se spoji slikarstvo i književnost?

USLS izlozba pisci 24

Ovogodišnju izlagačku aktivnost učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića završili su izložbom sva četiri razreda okupljena oko projekta kojim su nastojali integrirati područje slikarstva sa književnošću.

Učenici su, stvarajući u vrijeme čestih prekida nastave zbog štrajka, ipak uspjeli osmisliti i sprovesti svoje ideje. Cilj je bio u okviru nastavne građe hrvatskog jezika i književnosti tekuće školske godine odabrati svog omiljenog pisca i likovno ga obraditi. Slikarski materijali, kao i likovni problemi, bili su prilagođeni uzrastu. Tako su učenici prvog razreda problem rješavali u okviru linearnog crteža s naglašenom plastičnošću, a učenici drugog razreda u okvirima monokromatske tonske skale.

– To je u osnovi bio zadatak i trećeg razreda, uz malo kromatsko proširenje. Učenici četvrtog razreda imali su najširu slobodu odabira tehnike i izričaja. Svi učenici nastojali su kroz likovni govor uspostaviti neku vrstu dijaloga s piscem i njegovim opusom. Smatramo da je ovakva integracija sadržaja učenja važan doprinos razvoju kritičkog promišljanja, da budi interes za predmete učenja te pomaže da se kulturno nasljeđe sagleda cjelovitije i povezanije – poručili su iz Umjetničke škole.

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist