Aktualno

IZDANA DOZVOLA ZA NOVU DVORANU Franković: Iako su mnogi bili skeptični, uspjeli smo!

dvorana gospino vizualizacija

Iako su mnogi bili skeptični, uspjeli smo! Izradili projekt, promijenili UPU Gospino polje i u konačnici ishodovali građevinsku dozvolu – napisao je na svom Facebook profilu gradonačelnik Mato Franković, a sve vezno za gradnju nove multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju. U njoj bi se 2025. godine trebalo odigravati Svjetsko rukometno prvenstvo.

Iz Gradske uprave su, naime, objavili kako je za ovaj projekt ishođena građevinska dozvola, a ista se odnosi na gradnju polivalentne sportske dvorane s pratećim klupskim sadržajima te tipske trafostanice 10(20)/0,4 kV, športsko – rekreacijske i infrastrukturne namjene.

-Preostalo je osigurati potrebno financiranje i uvjeren sam do kraja godine raspisati natječaj za gradnju sportske dvorane. Ova dvorana je najveće ulaganje u sportsku infrastrukturu Grada ikad i kada se završi s postojećom dvoranom tvorit će jedinstveni dvoranski kompleks u Europi. Čast je služiti svome Gradu mijenjajući ga na bolje – poručio je svojim sugrađanima Franković.

Novi multifunkcionalni objekt površine je cca 20000 m2, ima dvije podzemne i dvije nadzemne etaže. Raspolagat će s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje. Kapacitet gledališta kreće se od 3840 do 4384 gledatelja ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist