GradPolitika

IZBORI U HDZ-u Franković novi/stari predsjednik, donosimo kompletnu listu tko je biran za što, a tko je izvisio

frankovic izborna skupstina 180416 1

Sa 123 od 133 izaslanika koji su pristupili Izbornoj skupštini Mato Franković izabran je na novi mandat za predsjednika dubrovačkog HDZ-a.
Rezultat je to koji pokazuje kako je Franković (jedini kandidat za predsjednika) itekako zbio redove usuret nadolazećim lokalim izborima sljedeće godine, a nakon izbora novinarima je poručio kako za mjesec i pol dana javnosti otkriti ime HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika.
– HDZ se izdigao iznad nekih stranačkih podjela i svađa jer smo svjesni kako smo zajedno jači. Mi smo jaka stranka i očekujemo pobjedu na sljedećim lokalnim izborima. Već sutra krećemo s izbornom kampanjom, a u idućih mjesec i pol dana ćemo prepoznati osobu koja će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika kako bi se na vrijeme pripremili za nadolazeće izbore i kako bi pobijedili Andra Vlahušića, čovjeka koji već sedam godina zaredom neuspješno vodi vodi ovaj grad – rekao je Franković.

Upitan za komentar poprilično homogenog Gradskog odbora, za koji se inače najavljivalo čak i 50-ak kandidatura, no na koncu su pristigle samo 24 i to redom Frankovićevi ljudi, predsjednik stranke je odgovorio kako je upravo to pokazatelj kako nema podjela u stranci.

-Nema struja u HDZ-u, jaka smo organizacija i na toj listi se nalaze gotovo svi predsjednici temeljnih ogranaka, a to je ono što je bitno. Oni su stupovi HDZ-a. Struja nema, a onaj tko misli strujiti i raditi protiv stranke zamolit ćemo ga da struji za neku drugu stranku – rekao je Franković.

Inače u Gradski odbor su večeras izabrani: Zlatko Begušić, Nikola Butigan, Ante Damić, Marijeta Hladilo, Nikša Konjevod, Roberto Krile, Mario Lučić, Ivo Lučić, Srećko Ljubičić, Srđan Margaretić, Pero Milković, Đuro Musladin, Ivana Njavro, Mirjana Pavlaković, Blaž Pezo, Marko Potrebica, Emilio Puljizević, Zrinka Raguž, Vido Raič, Gordan Špero te Stijepo Tomaš.
Ukupno su pristigle 24 kandidature, a birao se 21 član, s diskrecijskim pravom predsjednika na uvrštavanje još sedam članova.

Zanimljivo je pogledati i tko nije izabran, a najmanje glasova dobili su Mateo Konsuo, Božo Letunić te Mladen Bečić.

Na izbornoj skupštini birani su i izaslanici Gradskog odbora za izbornu skupštinu župnijske organizacije HDZ-a. Od 58 pristiglih kandidatura, biralo se njih 55. Birani su redom: Ana Baralić, Branko Bazdan, Zlatko Begušić, Dragan Bender, Mladen Boras, Antun Bošković, Dubravko Bračić, Nikola Butigan, Ivan Čagalj, Amon Čeljo, Antun Česko, Božo Čuić, Marija Čupić, Ante Damić, Katarina Doršner, Stanislav Dragojević, Petar Farac, Anto Gavrić, Dubravko Grbić, Ivo Gverović, Ivo Hapan, Marijeta Hladilo, Vedran Ivanović, Davor Jančić, Pavo Jančić, Zoran Jović, Ivica Katić, Nikša Konjevod, Mario Kos, Roberto Krile, Ilija Lučić, Marijo Lučić, Đuro Lučić, Ivo Lučić, Srđan Margaretić, Đuro Musladin, Ivana Njavro, Đuro Perić, Ivica Petković, Marko Potrebica, Nikola Potrebica, Emilio Puljizević, Ivan Raič, Vide Raič, Mario Savić, Domagoj Sentić, Martina Skopljaković, Antonija Sokal, Nikolina Soko, Hrvoje Soldo, Leonardo Storelli, Gordan Špero, Stijepo Tomaš, Marija Trojić, Ivica Vlahinić.

Na listi onih koji su dobili najmanje glasova ponovno se našao Mateo Konsuo, potom Marin Pavlović i Ante Pavlović.

Izaslanik Gradskog odbora na 17. Opći Sabor HDZ-a je Marko Potrebica koji je bio i jedini kandidat, a Nadzorni odbor Gradske organizacije HDZ-a čine: Antun Bošković, Ivica Petković, Nikša Petrović, Ante Rubin, Antonija Sokal. Pristiglo je ukupno 6 kandidatura, a tu je najmanje glasova dobila Jelena Gleđ.

Inače, Franković je na čelu dubrovačkog HDZ-a od 1. ožujka 2014. godine kada je pobijedio svoju protukandidatkinju Sanju Puticu.
Na ovu izbornu skupštinu nije došla Dubrovka Šuica koja se članovima obratila pozdravnim pismom kojeg je pročitao Mato Franković.

Inače, pravo sudjelovanja na ovoj izbornoj skupštini imali su izaslanici temeljnih ogranaka, članovi gradskog i nadzornog odbora, članovi županijskog odbora s područja Dubrovnika, dužnosnici središnjih tijela stranke, gradski vijećnici, saborski zastupnici iz grada, zastupnici u Europarlamentu iz grada, članovi predsjedništva županijskh zajednica iz gradate izaslanici mladeži gradskog HDZ-a.

Od mogućih 154, skupštini je pristupilo ukupno 133 člana HDZ-a s pravom glasa.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist