Aktualno

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

divlja liga ukrcavanje putnici gliser

Udruga Divlja liga 17. je srpnja prijavila voditelja brodice “937 DB” (vlasnik N.P), da je navedenim gliserom, koristeći vanbrodski motor “Mercury 250”, prešao preko plažnog konopa i zašao u morski dio kupališta President, pristao uz obalu tog kupališta, te ukrcao osam putnika i isplovio izvan zone kupališta. Kao što smo i tada objavili u članku, Divlja liga je prijavu proširila i na tvrtku Valamar.

– Osim glavnog prijavljenika, mi proširujemo prijavu i na odgovornu osobu tvrtke Valamar, jer je kupalište President koncesionirano (koncesionar je tvrtka Valamar), koja nije poduzela ništa da spriječi nezakonit ukrcaj putnika. Štoviše, mi smo uvjereni da koncesionar surađuje s glavnim prijavljenikom, jer su putnici na ukrcaj došli kroz hotel President, a plažni radnici su bili apsolutno pasivni – poručili su 17. srpnja iz Udruge.

Službenu izjavu i reagiranje tvrtke Valamar na optužbe objavljujemo u cijelosti.

– Na dijelu pomorskog dobra, zidanom molu ispred Dubrovnik President Valamar Collection Hotela na Babinom kuku u Dubrovniku nije dozvoljeno pristajanje plovila. Valamar kao koncesionar plaže neovlašteno pristajanje može isključivo prijaviti nadležnoj Lučkoj kapetaniji s kojom imamo uspješnu suradnju u zaštiti morskog pojasa te provedbi službenih zakona i pravila, i koja je nadležna da vrši kontrolu nezakonitog pristajanja. Kategorički odbacujemo optužbe i tvrdnje o bilo kakvoj suradnji ili poslovnom odnosu Valamara s vlasnicima plovila koji neovlašteno pristaju na navedenoj lokaciji – reagirali su iz Valamara.

Foto: Divlja liga

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

PRAVDA ZA KATU I STIPU Prosvjed sutra u 19 i 30 ispred zgrade suda

Dulist