GradKoronavirus u Hrvatskoj

IZ SVOJIH DOMOVA Ovdje možete uživo pratiti misu iz Katedrale

pranje nogu uzinic franusic21

Iz Dubrovačke biskupije javljaju kako će se vjernici svetu nedjeljnu misu moći pratiti iz svojih domova putem live streama.

– U danima kada se svakodnevni način života pomalo zamjenjuje novim rasporedom i dinamikom, a sve radi preveniranja bolesti COVID-19 sukladno svim preporukama odgovornih, Dubrovačka biskupija želi biti blizu svojim vjernicima kojima se ne preporuča dolazak u crkve te će putem video-streama nedjeljom u 10 sati prenositi slavljenje svete mise iz dubrovačke katedrale, a svakodnevno u 20 sati molitvu ispred oltara Gospe od Porata – navode iz Biskupije.

Misna slavlja, ističu, uživo će se moći pratiti na web stranicama Dubrovačke biskupije ,na društvenim mrežama putem Facebook profila dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića te na našem portalu na sljedećoj poveznici. Prvi prijenos mise bit će na treću korizmenu nedjelju, 15. ožujka s početkom u 10 sati. Misno slavlje predslavit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

– Želja nam je biti blizu jedni drugima i međusobno se ohrabrivati. Omogućujući vjernicima sudjelovanje na ovaj način na misi u poznatom i dragom sakralnom prostoru katedrale Gospe Velike želimo im pomoći da lakše dožive Božju blizinu i ljubav. U molitvenoj sabranosti, slušanju Riječi Božje, duhovnoj pričesti i uz riječi ohrabrenja pastira ove dubrovačke Crkve, želimo vjernicima pomoći prevladati napetosti i nesigurnosti, oslobađajući ih straha i osposobljujući ih za odgovorno i solidarno življenje – poručuju iz biskupije.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist