Sport

Ivović najbolji strijelac Jadranske lige

ivovic jug467

Jugov golgeter Aleksandar 'Leka' Ivović najbolji je strijelac ligaškog dijela Triglav Jadranske vaterpolske lige.

Tu vrijednu titulu crnogorski je as osvojio s postignuta 66 ovosezonska pogotka. Drugo mjesto pripalo je igraču Primorja Sandru Suknu (61), koji je ujedno proglašen i najboljim igračem ligaškog dijela.

Treće mjesto na konačnoj listi strijelaca osvojio je Francuz Ugo Crousillat iz Budve M:tel (53 gola). Potom slijede Sosmin Radu (Mladost) i Ivan Krizman (Jadran Herceg Novi) s 46 golova, Denes Varga (Primorje EB) s 45, Hrvoje Brlečić (Medveščak) s 44, Kristijan Milaković (Mladost) s 42, a listu deset najboljih zaključuju američki golgeter Tony Azevedo (Jug CO) i Ante Vukičević (Mladost) s 41 golom.

'Leki' je ovo treća titula najboljeg strijelca, nakon dva uspjeha u kapici Jadrana iz Herceg Novog u sezonama 2008./2009. (103 pogotka) i 2009./2010. (77 golova).

Banner 300x250 DU 1

Sandra Sukna je za najboljeg igrača lige proglasila stručna komisija u sastavu Ratko Rudić, Perica Bukić i Milivoj Bebić (Hrvatska), Boro Mračević i Dragan Rajević (Crna Gora) te Bor Balderman (Slovenija). Podsjetimo, ovu titulu prošle godine je odnio vratar splitskog POŠK-a Duje Jelovina.

Ivović i Sukno svoje nagrade će dobiti tijekom Final Foura Triglav JVL, koji se ovog vikenda igra u Zagrebu. U polufinalnim susretima u subotu se sastaju Primorje EB i Budva M:tel te Mladost i Jug (HRT2, 18 sati). Finale je na rasporedu u nedjelju u 17.30 sati (HRT2).

Podsjetimo, prvo izdanje Jadranske lige pripalo je Jugu, drugo i treće Jadranu iz Herceg Novog, dok je prošle godine trofej pobjednika osvojio PRO Recco.

Pročitajte još

Šahovski klub Dubrovnik ugostio ekipu iz Pakoštana

Dulist

Judo klub Konavle Cavtat nastupio s odličnim rezultatima na Otvorenom prvenstvu DNŽ-a

Dulist

PRVO KOLO 10. LISTOPADA Jugaši doznali suparnike u Eurokupu

Dulist