Sport

IVICA TUCAK “Veseliš se zlatu, veseliš se bronci. Srebru se ne možeš veseliti”

vaterpolo

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, Ivica Tucak, izrazio je razočaranje nakon što njegovi izabranici nisu uspjeli osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Za HRT, Tucak je istaknuo kako je žarko želio zlato, ali priznaje da, unatoč velikoj želji i naporima, to očigledno nije bilo suđeno.

– Čestitam ekipi Srbije, koja je danas bila bolji protivnik, tu nema nikakve dileme. Oni su od prvog trenutka bili koncentriraniji. Ušli smo konfuzno, puno pogrešaka obrane, prije svega.Trofeji se osvajaju obranom, a ne napadom. Ostaje žal veliki i tuga i to je to. S druge strane treba naći snage te biti ponosan na ovu medalju. Znate kako je, veseliš se zlatu, veseliš se bronci. Srebru se ne možeš veseliti. Bili smo grozni u obrani, nismo ispoštovali dogovore. Nismo bili pravi za zlato, to treba priznati – izjavio je Tucak nakon utakmice.

Današnju finalnu utakmicu komentirao je i vratar vaterpolske reprezentacije Marko Bijač koji je izjavio kako nisu bili na razini na kojoj su igrali u četvrtfinalu i polufinalu.

– Pokušavali smo, čestitam momcima na velikom rezultatom, ali ostaje žal za ovim susretom. Ipak, iza nas je sjajna godina, moramo biti ponosni na sve što smo napravili ove sezone. Čestitke još jednom svima, ovo je veliki rezultat- za kraj je rekao Bijač.

 

Foto: Giorgio Scala/DBM

Pročitajte još

PORAZ OD SRBIJE Barakudama olimpijsko srebro!

Dulist

VATERPOLSKI ‘EL CLASICO’ Hrvatska u borbi za drugo olimpijsko zlato!

Dulist

Sara Kolak i Ivan Šapina ostali bez medalje

Dulist