Aktualno

Ivica Šimić je milijunti putnik Luke Dubrovnik

milijunti putnik luka dubrovnik 170913(3)

Jadrolinijinim brodom Liburnijom večeras je u grušku luku uplovio milijunti putnik za ovu godinu.

Riječ je o umirovljenom lučkom kapetanu iz Rijeke koji je pak rodom iz Dubrovnika. Ivica Šimić i njegova suprga Anka bili su vidno iznenađeni dočekom.

-Za mene autobus ne postoji. Za mene postoji samo brod kojim ću doći iz Rijeke do Dubrovnika. Svake godine, posljednje 53 godine – rekao je Šimić.
-Apsolutno da me iznenadio doček, iako u Dubrovnik kad odlazim mene iznenadi sve što god da vidim. A kada vas je ovoliko, to je posebna priča – rekao je Šimić.

-Ova linija je jako bitna. Znam da je tu bitna ekonomija, ali tu je vrlo bitna linija, možda još bržeg broda u budućnosti, kada to bude moguće – zaključio je Šimić.

-Kada smo razmišljali s koje linije izabrati milijuntog putnika, želja nam je bila da to bude baš ova linija. Želja nam je da ovaj naš politički otok ne ostane izoliran – rekao je pak ispred lučke uprave ravnatelj Antun Asić.

-Uskoro očekujemo i milijuntog putnika u destinaciji, s kruzera, što je prvi puta u povijesti – opisao je ukratko poslovanje Asić, te dodao kako se ipak ne smije zaboraviti da linijska putovanja odnose 30-ak posto broja putnika.

Pročitajte još

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

PLENKOVIĆ O FRANKOVIĆU I USTAŠKOM POZDRAVU ‘To nije bilo primjereno, nema nikakve dileme’

Dulist