Kultura

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

ivana marija vidovic naslovna

Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović ponovno je bila članica žirija uglednog međunarodnog glazbenog natjecanja. Ovaj put jedanaeste edicije ‘Villa Oliva’ u Cassano Magnagu pokraj Milana. Žirijem je predsjedao svjetski poznati argentinski pijanist Daniel Rivera.
Bio je to, otkrila nam je, pravi trijumf talenata, profesionalnosti i beskrajnih emocija. Zabilježen je rekordan broj sudionika, čak 164 natjecatelja, a njihovi su nastupi oduševili žiri kvalitetom izvedbi.
-Neopisive su emocije kad uz svu empatiju i priznanje koje osjećam prema svakom sudioniku od 5. do 55. životne dobi, treba imati ogromnu odgovornost na kraju ‘presuditi’, dati ocjenu koja toliko znači – znači pobjedu! Teški a prekrasni trenuci… rasta, zrelosti, učenja, te potvrde… Kad čujemo pobjednike – unisono se pogledamo i znamo da nismo pogriješili… A pogotovo kad nakon nekoliko godina čuješ da su ti isti sudionici na programima poznatih festivala, koncertnih sezona ili pak sudjeluju ili pobjeđuju na najuglednijih par natjecanja svijeta. Zahvaljujem se na časti, povjerenju i vrhunskim prilikama da rastem u svojoj predivnoj profesiji! – izjavila je Vidović za medije poslije nekoliko gostovanja u Provansi, Toskani, Apuliji i Lombardiji.

Foto: Arhiv natjecanja Villa Oliva/privatna arhiva

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist