Putoholičar, putopisac i vodič Ivan Vuković ‘Vuka’ posjetio je Etiopiju, državu koja se nalazi u Istočnoj Africi, pokraj Crvenog mora i Sudana.
– Etiopija je zemlja gdje godina traje 13 mjeseci. Nekad je i nazivaju zemljom spaljenih lica gdje sunce neumoljivo prži, a kišobran je dio modnog izričaja. Tamo kršćanstvo živi na svakom kantunu, obilježava je i miris kave te nepregledna prostranstva – objasnio je Vuka.
Vuka je iskusio pravi doživljaj tradicije lokalnog stanovništva, a isprobao je i njihovo jelo Injera ili Indžera. To je tanki kruh koji sliči na palačinku. Jede se svakodnevno u kombinaciji npr. s gulašom ili umacima od povrća, a pravi se od žitarice tef koja se uzgaja u području Etiopije i Eritreje. Za prosječno domaćinstvo ovo jelo postalo je skupo pošto je teško uzgojiti tef, tako da se umjesto nje koriste i druge vrste žitarica. Tradicionalno se jede desnom rukom. Da bi se indžera pripremila, započinje se s nekom vrsti kiselog tijesta, koje se miješa s brašnom, vodom i drugim sastojcima. Indžera je nacionalno jelo Etiopije i Eritreje ali može se često naći i u Izraelu u kojem živi veliki broj izbjeglica iz ovih zemalja. I u drugim državama Istočne Afrike može se naći ovo jelo, ali u različitim inačicama.

