Sport

Iva Oberan sedma na Europskom kadetskom prvenstvu u Finskoj!

Iva Oberan Finska

Na Europskom kadetskom prvenstvu koje se održava u finskom Vantaau, u kategoriji do 57 kilograma je nastupila najbolja župska judašica Iva Oberan.

Iva je u drugom bila bolja od Marice Perišić iz Srbije, nakon što je bila slobodna u prvom kolu. No, izgubila je borbu za polufinale od Eteri Liparteliani iz Gruzije, te je natjecanje nastavila kroz repesaž.

U prvom meču na putu do brončane medalje Iva je pobijedila Ilince Morosanu iz Rumunjske, a u drugoj je borbi zaustavljena od Shannon Van de Meeberg iz Nizozemske, te je na kraju zauzela sedmo mjesto.

Podsjetimo, s ‘fajtericom’ Ivom smo nedavno razgovarali o njenoj karijeri, što ju čeka dogodine, te kako se osjeća dok trenira, te u svim svojim pobjedama. Od 1.1. Iva više neće biti kadetkinja, već juniorka, iako već nastupa s juniorkama u devetom mjesecu ove godine – čeka je Malaga.

Što nam je sve Iva rekla, koliko je strog trener njezin tata – nadaleko poznati Ico Oberan i koliko su slični, ak oliko različiti u svojim borbamaali i što ju inspirira za ‘guranje dalje’, čitajte u tiskanom izdanju DuLista, koje je od srijede na kioscima!

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist