Sport

Iva Oberan rezerva za Olimpijske igre u Parizu

Iva Oberan Foto Tamara Kulumbegashvili 2

Međunarodna judo federacija (IJF) i službeno je ovog tjedna potvrdila olimpijske norme za Pariz, a među njima i rekordnih pet hrvatskih natjecatelja, no, ipak će samo njih troje imati pravo nastupa s obzirom na to da po kategoriji može biti samo jedan nacionalni predstavnik.

Hrvatsku predvodi svjetski broj 1, dvostruka svjetska prvakinja i aktualna europska prvakinja Barbara MATIĆ (-70kg/JK „Pujanke“ – Split) kojoj će ovo biti treće olimpijske igre. Na svojim trećim igrama Barbara Matić nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja ljetnih Igara XXXIII. olimpijade u Parizu, a pridružit će joj se i Giovanni CERNOGORAZ.

Za parišku vizu izborili su se Zlatko KUMRIĆ (-100kg/AJK „Student“ – Split) i Katarina KRIŠTO (-63kg/JK „Dalmacijacement“ – Kaštel Sućurac), bit će to debi na igrama za oboje.

Uz troje odabranih, kvalificirane su Lara CVJETKO (-70kg /JK „Solin“) 4. na svjetskoj rang ljestvici i u kategoriji do -63kg Iva OBERAN (-63kg/JK „Župa dubrovačka) 19. na svjetskoj rang ljestvici koje su u ovom trenutku rezerve. Nadomak igara ostala je Ana Viktorija PULJIZ (-52kg/JK „Solin“) koja je ostala kao prva ispod crte za odlazak u Pariz.

Pročitajte još

Štafeta Hrvatske sedma u finalu, Vlaho Nenadić srušio juniorski rekord

Dulist

Hrvatska izgubila od Novog Zelanda, ali osigurala polufinale!

Dulist

BRAVO VLAHO! Hrvatska štafeta isplivala finale

Maris Guca