Na platou Lazareta u Dubrovnik će se od 23. – 28. kolovoza 2016. ponovno održati gastronomska manifestacija koja okuplja vrhunske specijalitete najpoznatijih talijanskih gastronomskih regija.
Od jutra do mraka (radno vrijeme je od 9.00 do 21.00), Dubrovčani i njihovi gosti moći će uživati u najboljim proizvodima talijanske gastronomije: pršutu, mortadeli, salamama od vepra, salamama s tartufima, parmezanu, mozzarelli od bufale, kozjim sirevima, inćunima, maslinama, sušenim rajčicama, začinima, tjestenini, slasticama, ali i mnogim drugim delicijama koje se inače mogu kupiti samo na talijanskim tržnicama.
Italia Fest upravo je to: prava mala talijanska tržnica koja, osim bogatstva ponude (više od stotinjak proizvoda), donosi i atmosferu talijanskih „mercatina“, sa svojim elokventnim prodavačima koji će se pobrinuti da doznate baš sve o proizvodu koji je pred vama.
Na 6 velikih štandova će se tako, između ostalog, naći:
– Tipična i karakteristična kobasica iz Montepulciana, odležana i konzervirana u špilji
– Divovska mortadella, originalno proizvedena u Bologni
– Pršut iz Toskane aromatiziran ljutom papričicom, češnjakom i bosiljkom
– Pršut iz Toskane aromatiziran i odležan u pšeničnom brašnu
– Pršut iz Toskane odležan u sijenu
– Sušeno meso vepra, tipično proizvedeno u Maremmi u Toskani
– Odabrani biftek vepra proizveden u Maremmi u Toskani
– Salama i sirevi sa okusom tartufa, karakteristični za Norcia (Umbria)
– Najbolji parmezan, odležan 36 mjeseci
Ova ljetna festa talijanskih okusa i mirisa prilika je za one koji su već bili na Italia Festu, prošle godine, da se vrate i otkriju nove delicije, ali i za one koji su ga propustili da upoznaju najbolji festival talijanske gastronomije u Dubrovniku.