Zanimljivosti

ISTRAŽIVANJE Je li darivanje profesora na kraju godine nepotrebno?

Učionica

Nedavno je Filozofski fakultet u Mostaru apelirao na ukidanje ‘neugodnog’ običaja darivanja profesora prilikom obrana završnih radova. Stoga je portal EduCentar na više od 300 ispitanika istražio što misle hrvatski građani o tom običaju.

Na pitanje trebaju li učenici ili studenti darivati svoje profesore po završetku školovanja ispitanici su odgovorili sljedeće:
Većina (59 posto) smatra da nije potrebno darivanje nekoga jer radi svoj posao. Ujedno ispitanici smatraju da darivanje profesora utječe na objektivnost prilikom ocjenjivanja.

-Učenice koje su darivale učiteljicu engleskog imale su i bolje ocjene. Ne podržavam taj običaj, treba ga zabraniti – kaže jedan ispitanik.
Drugi ispitanik navodi da ne podržava darivanje osobe koja ‘nije bila pravi mentor’.
Drugačijeg je stava 38 posto ispitanika koji smatraju da je darivanje profesora ili učitelja u redu, posebice u obliku malog znaka pažnje.
-Nekada je i sama riječ ‘hvala’ veliki poklon – komentira jedan od ispitanika, dok se drugi nadovezuje da je ‘znak pažnje svakome dobrodošao i da takav dar nije mito’.

Također ispitanici navode da je ‘profesor dao dio sebe u prenošenju znanja i stoga ih treba darivati’.
Svega 3 posto ispitanika navodi da nije razmišljalo o darivanju učitelja/ profesora te komentiraju da je to ‘slobodna odluka svakog pojedinca’.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist