Sport

IPAK NIŠTA OD FINALA Reprezentacija Hrvatske izgubila polufinalnu utakmicu protiv Srbije

VATERPOLO FEATURE SRBIJA HRVATSKA

Hrvatska vaterpolo reprezentacija izgubila je od Srbije rezultatom 9:7, te izgubila svoju šansu za zlatom.

Utakmica je počela vatreno te prva četiri napada su realizirana u manje od tri minute igre.Nažalost hrvatska reprezentacija nije u punom sjaju i ima svega jednu obranu Bijača na golu. Hrvatska je propustila nekoliko situacija igračem više te je prva četvrtina nadmoćno pripala reprezentaciji Srbije.U završetak prve četvrtine Srbija je otišla s vodstvom 5:3.

Opasno je bilo i na otvaranju druge četvrtine. Loren Fatović udario je šakom u glavu Prlainovića, no suci to nisu vidjeli. Puno nervoze u drugoj četvrtini koja je dugo vremena bila bez golova. Naši gube živce više od Srba, što se vidjelo i u njihovoj igri. Isključenja za Fatovića i Ćuka zbog pretjerane grubosti u bazenu te su oba zaradili crveni karton. Srbi su u poluvrijeme ušli s dva gola prednosti, a rezultat je 6:4.

U treću četvrtinu Hrvatska reprezentacija je ušla s napadom, ali unatoč dobroj situaciji Gracija nije uspio zabiti gol. Malo sreće za reprezentaciju Hrvatske na otvaranju treće dionice sa sjajnim obranama u startu, no napad je i dalje manjkav. Brojna isključenja nastavila su se i u trećoj dionici, no naši vaterpolisti nikako ne uspijevaju realizirati igrača više. Bušlje zabija pred kraj za rezultat 7:5 i Barakude napokon uspijevaju iskoristiti igrača više nakon devet propuštenih prilika. Malo sreće na samoj završnici, Pijetlović je pogodio u prečku, pa su igrači Srbije u zadnju dionicu ušli s rezultatom 7:5.

I u posljednju dionicu reprezentacija Hrvatske ušla je s napadom. Već pri samom početku naš izbornik Ivica Tucak mora van zbog prigovora sucu, a prije toga je dobio i žuti karton. Tri minute prije kraja Mandić je zabio za tri gola razlike i dovodi našu reprezentaciju u tešku situaciju s rezultatom 9:6 za Srbiju. Vukičević je minutu prije kraja zabio vjerojatno najljepši gol utakmice i dao posljednje nade našim vaterpolistima, no pogreška Jokovića pred sam kraj presudila je i tim nadama. Utakmica završava rezultatom 7:9 i Srbija ide u finale, a naša reprezentacija u borbu za brončanu medalju.

Brojne propuštene prilike, gruba igra s obje strane i upitne odluke sudaca obilježile su ovu polufinalnu utakmicu. O odlukama sudaca će se raspravljati dugo, ali jasno je kako je reprezentacija Srbije ovog puta ipak bila jača.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist