Zanimljivosti

‘Investiranje u mlade je budućnost Europe’

Dubravka Šuica

Investiranje u obrazovanje i trening mladih je najbolja investicija za budućnost Europe. Studiranje u inozemstvu povećava vještine mladih, razvoj osobnosti i čini ih prilagodljivim u različitim multikulturalnim sredinama,

čime automatski postaju privlačni i traženi na tržištu rada. Moramo mladima osigurati uvjete za mobilnosti i pozitivno okruženje za daljnje usavršavanje – komentirala je zastupnica Dubravka Šuica prigodom usvajanja novih pravila o programu Erasmus za sve o kojima se glasovalo u Odboru za kulturu i obrazovanje.

Program Erasmus se prema novim pravilima proširuje te više neće obuhvaćati samo studente nego i druge mlade ljude, osobito pripravnike i one koji tek počinju raditi, te mlade koji se bave istraživačkim radom ili su u sustavu strukovnog obrazovanja.

Proračunska sredstva u iznosu od 19 milijardi eura namijenjena za program 'Erasmus za sve', bit će dostupna svim zemljama članicama Europske unije od 2014. godine. Više od 5 milijuna mladih će dobiti priliku usavršiti znanje i vještine u raznim zemljama.

Izvjestiteljica EP za program Erasmus je Doris Pack koja je zajedno s Dubravkom Šuicom članica predsjedništva organizacije Žena EPP-a.

Dubravka Šuica, članica Europskog parlamenta i voditeljica hrvatske EPP (HDZ) delegacije u Bruxellesu je izjavila da će sva nastojanja usmjeriti da što više mladih iz Hrvatske sudjeluje u programu ''Erasmus za sve'', kako bi Hrvatska postala konkurentna s ostalim zemljama članicama na tržištu rada.

Pročitajte još

Trodnevni program proslave Međunarodnog dana mladih!

Dulist

[FOTO] Posjetitelji uživali na ‘Pićniku pod zvijezdama’ na Mljetu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1580. Rođen državnik i humanist Miho Gradić

Dulist