Crna kronikaUrednički izbor

INTERVENCIJE NA KALAMOTI I LOPUDU Izraelac pao između brodice i rive u more, Hrvat teško ozlijeđen u nesreći

kalamota

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture obavijestili su o tri MEDICO akcije ove subote, od čega su dvije izvršene u dubrovačkom arhipelagu. Naime, službenici dubrovačke kapetanije jučer su u dva navrata izvršili MEDICO akcije prema pacijentima s otoka Lopuda i Kalamote.

Prva MEDICO akcija pokrenuta je jučer u 6.15 sati slijedom zahtjeva dežurnog liječnika s Lopuda za pacijenta, državljanina Republike Hrvatske teško ozlijeđenog u prometnoj nesreći. Prije preuzimanja pacijenta službenici LK Dubrovnik na spasilačku brodicu ukrcali su djelatnike HMP Dubrovnik te su nedugo potom na Lopudu ukrcali pacijenta i prevezli ga u Luku Gruž, kamo su pristali u 7.25 sati, a pacijent je preuzet u daljnje medicinsko postupanje prema OB Dubrovnik.

kalamota2

Drugu MEDICO akciju službenici LK Dubrovnik izvršili su jučer prema pacijentu, državljaninu Izraela, ozlijeđenom pri padu između brodice i rive u more.

Zahtjev za prijevoz pacijenta u LK Dubrovnik zaprimljen je u 18.45 sati, a prije polaska na spasilačku brodicu ukrcani su djelatnici HMP Dubrovnik, koji su pacijenta po dolasku na Kalamoti pripremili za prijevoz i pratili u povratku prema Dubrovniku. Iskrcaj u Luci Gruž izvršen je sinoć u 19.35 sati, kada je pacijent medicinski zbrinut u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist