Politika

‘IMAMO SNAGE I VREMENA’ Dubrovnik Regija najavila izlazak na izbore 2017. godine

Dubrovnik Regija izbori 2017 15

Imamo snage i vremena da djelujemo politički i izaći ćemo na izbore 2017. godine – rekao je ispred stranke Dubrovnik Regija Igor Žuvela na Izvještajnoj sjednici u subotu navečer u hotelu Ivka.

Potkrijepio je to riječima: ‘Znamo da moramo opstati, jer su se naši stavovi čuli, a neki su ih i prihvatili.’
Na Izvještajnoj sjednici izneseni su unutar dnevnog reda i razlozi zašto ova stranka izlazi na izbore 2017. godine. Ciljevi Dubrovnik Regije su, kako su naveli: vratiti povjerenje u politiku, vratiti mlade koji odlaze iz Grada, zagovaranje eksklave, porezne olakšice, veću samoupravu i administrativne ovlasti, zalaganje za različite tipove turizma i cjelogodišnji turistički program, osnivanje investicijske komercijalne banke, očuvanje dubrovačkog govora, običaja i književnosti, te spomeničke i kulturne baštine, zaštita i saniranje prirode, izvorišta, potpore obrtnicima i braniteljima, zalagati se za socijalni program, poboljšati škole, te je odaslana i poruka: ‘Probudimo se grade!’.
Dubrovnik Regija u večerašnjoj je skupštini podsjetila za što su se sve zalagali od 2013. do 2015. godine, od čega je posebno istaknuta decentralizacija država i to u sedam regija.

– Dubrovačka regija je od 1967. do 1993. godine bila administrativna općina sa sjedištem u Dubrovniku. Regija je dio Hrvatske, no nigdje na kopnu nema doticaja s mticom državom, a to ne isključuje da građani regije i regija podmiruju obaveze prema široj zajednici. Tražimo da institucije države budu policentrično ustrojene i raspodjeljenje prema regijama, dakle – jačanje samouprave. Rješenje i sagledavanje problema treba pokrenuti od mjesnih odbora, tj. kotara. Ovakav ustroj Hrvatske s ovakvim brojem radova, općina i županija je preskup. Zbog svega navedenog izašli smo na izbore 2013., nismo uspjeli – kazao je Igor Žuvela, ističući kako su razočarani postignutim rezultatom, no kako i dalje ‘osluškuju bilo Grada i Regije’.

Na skupštini su izabrani članovi predsjedništva i podpredsjedništva: predsjedništvo Lući Đović, podpredsjedništvo Matej Brajović, Andrej Lisičić, zapisničarka je Vesna Cvinar, ovjerovatelji zapisnika Pavo Đorić i Robert Knego.
Izvještajnoj skupštini prisutvovali su kao gosti članovi drugih stranaka: Ivan Šimunović (HSP AS), Luce Gvozden (HSU), Antun Pravedan (Reformisti), Ivo Gjaja (HSLS), Sado Bečić (Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske), Ivo Saltarić (HSS), Nikša Sentić (HDZ) te Srđan Vrtikapa (Laburisti). Gosti su pružili potporu i pozdravili incijativu Dubrovnik Regije na idućim izborima.

mnj

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist