Sport

IMAMO HRVATSKO FINALE Ovo se u tenisu nije dogodilo 113 godina!

dodig cilic 2

U petak ujutro cijela Hrvatska bit će na nogama jer gledat ćemo hrvatski finale. Marin Čilić i Ivan Dodig protiv Mate Pavića i Nikole Mektića za olimpijsko zlato.

Prvo je kumska veza opet funkcionirala fantastično i s terena pomela Novozelanđane Venusa i Daniella (6-2, 6-2). Oči cijele Hrvatske bile su uprte u Ariake Tennis Park, čekali smo Nikolu Mektića i Matu Pavića, povijesno hrvatsko tenisko zlato i srebro. To se i dogodilo! Sjajni Mektić i Pavić pobijedili su u polufinalu Amerikance Tennysa Sandgrena i Austina Krajičeka (6-4, 6-4) i izborili veliki ogled s kumovima iz Međugorja, prenosi 24sata. Samo dvaput u povijesti su u finalu Olimpijskih igara igrali tenisači iz iste države u muškim parovima. Amerikanci 1904. godine, Britanci 1908. godine, a sada su im se nakon 113 godina priključili i Hrvati!

-Naše prve teniske korake započeli smo u rodnom Međugorju i maštali da jednoga dana stanemo na olimpijsko postolje. Prolazili smo kroz brojne prepreke i izazove u našim karijerama; osvojili smo Grand slamove, naslov prvaka svijeta s Hrvatskom ‘Davis cup’ i došli na korak do osvajanja jedine medalje koja nam nedostaje – olimpijske. Ostavit ćemo zadnji atom snage kako bismo ostvarili sportski san i naše rodno Međugorje, Hercegovinu i Hrvatsku učinili ponosnima – napisao je Dodig dan prije ulaska u finale.
Foto: Hrvatski teniski savez

Pročitajte još

Kadeti Juga osvojili broncu na Kupu Hrvatske

Dulist

OLIMPIJSKE IGRE Hrvatska vaterpolska reprezentacija savladala Crnu Goru

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist