Grad

IMA LI KRAJA!? Midia grupa traži 65 milijuna kuna, a taji odštetni zahtjev od 260 milijuna kuna prema Ragusi parking!

midia136

Midia grupa poslala je u petak na adresu Grada Dubrovnika dopis u kojem traže nevjerojatnih 65 milijuna kuna kako bi se povukli iz projekta Javne garaže.
-Oni potražuju od Grada za taj iznos izgubljenu dobit, za neispunjavanje obveza od strane Grada. Oni bi se time povukli z cijele priče, ali to ne znači da bi prestala obveza za kredit od 12 milijuna eura gdje bi Grad bio jamac – potvrdio nam je predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Mato Franković.
-Naš odgovor će uslijediti vrlo brzo, ali njihova ponuda je vrlo nekorektna. Mi nismo imali velika očekivanja, a Midia u tom dopisu nije navela što se događa s tvrtkom Ragusa parkingom koja je u vlasništvu Grada i Midia grupe – istaknuo je Franković te dodao kako je Midia grupa predala na arbitražnom sudu odštetni zahtjev prema toj tvrtki u jednakom iznosu kao i prema Gradu Dubrovniku.
-Ukupni odštetni zahtjev prema Ragusi parking je 260 milijuna kuna, ukupno kad se tome doda i onaj prema Gradu Dubrovniku to je više od pola milijarde kuna – rekao je Franković te istaknuo i kako je gotovo tri milijuna eura novca iz kredita za garažu isplaćeno na račune na Cipru.
– Zatražit ćemo od njih zašto su novci od kredita izravno uplaćivani na račune na Cipar. I kome je taj novac uplaćen – zaključuje Franković.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović