Grad

ILIJE SARAKE Gradonačelnik obišao novu školu s biskupom Glasnovićem i Ivom Felnerom

frankovic glasnovic felner ilije sarake 1

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas je u pratnji biskupa dubrovačkog mons. Roka Glasnovića i predsjednika Zaklade Caboga Stiftung Iva Felnera sa suradnicima obišao novu zgradu Osnovne škole Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake.

Radovi obnove, uređenja i adaptacije objekta izvedeni su zahvaljujući vrijednoj donaciji Zaklade Caboga Stiftung, a nekadašnju palaču omeđenu ulicama Ilije Sarake i Pobijana za potrebe organiziranja osnovne škole Gradu je na korištenje bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija.

Predstavnici donatora izrazili su zadovoljstvo realizacijom projekta koji je osmišljen i temelji se na ideji revitaliziranja zapuštenih objekata unutar zidina s konceptom „povratka stalnog života“ u Grad, a zahtjevni radovi adaptacije palače u školu usklađeni su i s Planom upravljanja jer je upravo revitalizacija povijesne jezgre jedna od važnih odrednica Plana.

Nakon opremanja novog objekta i, u manjoj mjeri, školske zgrade Centar, a što se očekuje u lipnju ove godine, nova škola u povijesnoj jezgri otvorit će vrata za prve male korisnike s početkom nove školske godine. Opremanje potrebnom nastavnom i ostalom školskom opremom također je financirano sredstvima Zaklade. U novom objektu OŠ Marina Getaldića izvodit će razredna nastava od 1. do 3. razreda, čime će se u i ovoj školi steći uvjeti za uvođenje jednosmjenske nastave za sve učenike.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju kako je radove na obnovi, adaptaciji i uređenju Osnovne škole Marina Getaldića na dvije lokacije izvela tvrtka Alfaplan građenje d.o.o., dok je nadzor bila zadužena tvrtka Struktura projekt. U realizaciji ovog projekta značajna je bila suradnja s Ministarstvom kulture i medija RH te s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku.

U obilasku objekta nove škole u povijesnoj jezgri sudjelovali su još generalni vikar Dubrovačke biskupije i rektor crkve sv. Vlaha don Ivica Pervan, predstavnici Zaklade Caboga Stiftung Matko i Gordana Vetma, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnici nadležnih odjela Grada Dubrovnika Paula Pikunić Vugdelija i Dživo Brčić.

 

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist