DuList IN

‘IGRE BEZ GRANICA’ Sportsko druženje u Centru Josipovac

josipovac 5

Centar za rehabilitaciju Josipovac pokrenuo je jedinstveno sportsko natjecanje „Igre bez granica“ s ciljem povezivanja učenika škola i korisnika ustanove u zajedničke sportske aktivnosti kako bi se omogućilo uključivanje korisnika u zajednicu, uklonile barijere različitosti i potaknulo učenike da prihvate i prepoznaju potrebe drugih i drugačijih.

Osnovna škola Župa dubrovačka prva se uključila u sportske igre te je ravnatelj škole gospodin Anton Jurkić svečano otvorio ovo blagdansko sportsko natjecanje na koje je doveo 18 učenika, zajedno sa svojim suradnicima, profesorom tjelesnog odgoja Vidom Vlahićem i psihologinjom Nikicom Gregoš.

Svečano otvaranje prvih Igara bez granica uzveličale su Župske mažoretke pod vodstvom Marijete Klis nakon čega je krenulo natjecanje mješovitih ekipa korisnika među kojima 6 učenika 4. razreda i 12 učenika 6. razreda u pet kategorija: stolni nogomet, stolni tenis, bacanje obruča, kuglanje i pikado.

Nakon dodjele medalja i pehara sportsko natjecanje završilo je druženjem uz pizzu. Trebalo je obnoviti snagu nakon sportskih aktivnosti a za to su se pobrinuli volonteri SKAC DU (Studentski katolički centar Dubrovnik) koji su za sve sudionike s puno ljubavi i truda pripremili prave poslastice. Nije se bilo lako odlučiti što odabrati, palačinke, vafle ili prikle, jednostavno trebalo je sve isprobati.

Nastala su nova prijateljstva udruženih sportskih snaga korisnika i učenika a posebno je bilo vidjeti podršku učenika i poticanje sportskog duha kojim su bodrili jedni druge i međusobno si pomagali. Svi zajedno, na istoj strani slabiji i jači, veliki i mali, na ovim sportskim igrama svi su bili kao jedan.

V.d. ravnateljica Jelena Đuraš Gleđ zahvalila je ravnatelju Jurkiću što je prepoznao vrijednosti ovog sportskog susreta u nadi da će „Igre bez granica“ prerasti u jednu tradiciju igre i druženja u koje će se uključiti i druge škole. Zahvalila je mažoretkama na svečanom nastupu i volonterima SKACa na posebnom doprinosu koji je toliko razveselio sve prisutne.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist