Grad

Igralište na Gorici zatrpano smećem

igraliste gorica 6

Igralište na Gorici svetog Vlaha je jednostavno horor! Otkad se napravilo,nitko ga nije očistio – govori nam proteklog tjedna naša čitateljica preko telefona, i dodaje: ‘Ma, jednostavno, dođite to fotografirati, vidjeti…’.

Ovim tragom uputili smo se na spornu lokaciju i jednostavno ostali šokirani. Igralište, mjesto sporta i rekreacije, izgleda upravo kao što ga je opisala – iz horora.
-Kako cijelo ljeto nitko nije kosio travu i raslinje oko igrališta, mi smo se, stanovnici iz okolnih kuća, sami organizirali i to uredili. Sami šišamo, jer oni uređuju samo uz igralište. A kad dođu s onom ‘puhalicom’ nakon košnje, sva ta trava i smeće leti nama prema kućama! – ogorčeno će gospođa preko telefona, što mi nismo vidjeli kad smo došli, no zatekli smo puno goru situaciju.
Smeće, pa ‘ajd – na pune kante navikli smo već odavno, a vrećica smeća, popucalih, iz kojih ispadaju tetrapaci, limenke, papiri i smrad – ima na sve strane. Pokraj prekrasnih zasađenih mediteranskih biljaka ima kartona, papira, pakiranja pizza… No, kao što bi kazali u reklami – to nije sve!
-Znate, gradonačelnik je došao na otvaranje igrališta i nakon toga nitko ga više nije obišao – kaže nam čitateljica, a nažalost, da nitko nije dugo posjetio ovo igralište uvjerili smo se i sami vidjevši njegovo ‘uređenje’.
Definitivno najveći ‘hit’ kojeg smo vidjeli je madrac montiran na ogradu iza gola, što je vjerojatno posljedica ‘snađi se’ metode, s obzirom kako je željezna ograda – s rupom, a barice same izgledaju kao potencijalna zdravstvena opasnost, onako ruzinave i prevrnute. .. Utjeha u svemu ovome je to što se bar vidi kako igralište netko i koristi, te bi se baš zato trebalo i urediti!

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist