Županija

I TO SE DOČEKALO! Potpisan ugovor, uskoro kreću radovi na izgradnji OŠ Cavtat

skola cavtat ugovor

Uskoro konačno kreću radi na igradnji nove zgrade Osnovne škole Cavtat. Naime, načelnik Općine Konavle Božo Lasić i prokurist tvrtke Strabag Sven Müller potpisali su četvrtak u zgradi Općine u Cavtatu Ugovor o izvođenju radova izgradnje i opremanja Osnovne škole Cavtat vrijedan više od 19,1 milijuna eura. Svečanosti su nazočili i župan DN Nikola Dobroslavić, predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović kao i drugi gosti.
Načelnik Lasić ovom se prilikom zahvalio Strabagu kao izvođaču radova, projektantu Tramesu, Županiji i njenom Upravnom odjelu, ravnateljici OŠ Cavtat i djelatnicima Općine.
-Dugo smo vremena rješavali imovinsko-pravnu situaciju, a sada sam radostan i vjerujem kako će sve biti gotovo i prije zadanog roka od godinu i pol dana. Prethodno smo radili s ovim izvođačem radova i nije bilo nikakvih problema. Trenutno izmještamo 35-kilovoltni kabel koji je išao preko budućeg gradilišta, radovi su u tijeku i u idućih 20-ak dana će biti i dovršeni. Nadam se kako će u narednih mjesec i pol, najdulje dva, započeti radovi na gradnji škole – izjavio je općinski načelnik Božo Lasić.
Župan Nikola Dobroslavić napomenuo je kako je ovo važan korak ka uspostavljanju jednosmjenske nastave u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
-Zadovoljstvo mi je što smo došli do ove točke potpisivanja ugovora o izvođenju radova na OŠ Cavtat. Ovo je veliki projekt za našu Županiju, počinje obnova i dogradnja škole što nam treba zbog poboljšavanja uvjeta uopće u školama, ali i za jednosmjensku nastavu. Mi imamo još nekoliko škola koje imaju dvosmjensku nastavu. Ovim projektom te škole pretvaramo u jednosmjenske. Nastavit ćemo sa školama Župa dubrovačka, Jerkovac u Metkoviću, školom u Pločama i Veloj Luci. Kad završimo te projekte, imat ćemo jednosmjensku nastavu u cijeloj županiji – kazao je župan Nikola Dobroslavić.
Sven Muller ispred Strabaga, tvrtke koja izvodi radove, kazao je kako će projekt sigurno biti na zadovoljstvo i Općine i djece. Istaknuo je i kako je zadnja škola koju je ova tvrtka radila bila OŠ Luka Paljetka na Montovjerni.
Ravnateljica OŠ Cavtat Kate Kukuljica istaknula je kako novu školu iščekuju svi, a ponajviše sami učenici.
-Nova zgrada je naravno preduvjet za jednosmjensku nastavu koju svi priželjkujemo – istaknula je Kukuljica.
Inače, radovi bi trebali trajati godinu i pol dana, a vrijednost projekta je 19.107.402,61 eur, s PDV-om.

Izvor: Općina Konavle

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik pustila u rad solarnu elektranu, troškovi manji 60 posto!

Dulist

NAJSTARIJA KONAVOKA Kate Braičević proslavila 104. rođendan!

Dulist

[TEMAT MORE] Županija: Ulaganje u povezivanje otoka jedan je od prioriteta

Dulist.hr