Zanimljivosti

I OVO JE MOGUĆE Pokušajte napraviti pizzu bez tijesta

pizza wikipedia

Pizza je, može se slobodno reći, najpoznatije jelo na svijetu. Vole je i stari i mladi, u bezbroj kombinacija. Na stolovima je već duuuugo godina, no jeste li ikad pokušali napraviti ju ‘na zdraviji način’ – bez tijesta?

Umjesto nezdravog tijesta u recept ‘ulijeće’ obična palenta ili pura, a recept nam donosi Zdrava kuhinja.

Sastojci:
palenta: 450 g
pomadore (pelat): 240 g
mozzarella: 200 g
parmezan: 50 g
šampinjoni: 150 g
maslinovo ulje
rikula: 50 g
bosiljak, origano, sol

Priprema:
PODLOGA:
Pripremite palentu na uobičajen način prema uputama na vrećici, što znači da tijekom kuhanja dodate sol, maslinovo ulje te prema kraju miješanja još parmezan. Još vruću smjesu stavite u posudu gdje inače pečete pizzu ili nešto manju i ravnomjerno rasporedite. Ostavite da se ohladi.
Za to vrijeme pripremite nadjev.

NADJEV:
Pomadore (najbolje bi bilo da su domaće, ali ako nije sezona, poslužit će i pelati iz konzerve) malo prodinstajte kako bi višak tekućine ispario (i gljive će pustiti vodu) i smjesa postala gušća i dodajte bosiljak.
Na palentu rasporedite pomadore, zatim sir izrezan na ploške, gljive i pospite sve origanom.
Stavite u pećnicu i zapecite nekih 10 do 15 minuta na 200˚C.
Izvadite iz pećnice, pospite rikulom i uživajte bez grižnje savjesti!

Napomena: Količine su okvirne, ovise o veličini škrovade u kojoj pečete i volite li nečega više ili manje. Najbitnije je da pazite na sol i tekućine u nadjevu. Ako dodajete više parmezana, ne morate ni stavljati sol u palentu, možda malo u rajčice (ako nisu domaće).

Izvor: Zdrava kuhinja

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist