Grad

I DALJE IMA NEDOSTATAKA Dom za starije u Gružu još čeka suglasnost protupožarnog inspektora!

dom umirovljenika gruz

Dom umirovljenika u Gružu još uvijek nije dobio zeleno svjetlo protupožarnog inspektora! Radovi su, podsjetimo, bili gotovi još krajem 2022. godine kada je obavljen i tehnički pregled. Međutim, dom je ‘pao’ na vatrosigurnosti te je trebalo ugraditi sprinkler sustav, a pojavili su se i problemi s bukom. Kad će dom napokon dobiti uporabnu, odnosno ‘zeleno svjetlo’ protupožarnog inspektora?, pitali smo gradonačelnika Mata Frankovića.
-Nakon što je požarni inspektor bio prije nekih 20 dana na samom domu utvrđeno je još manjih nedostataka, više tehničke prirode. Jedna od njih je vezan uz protupožarna vrata. Svaka soba u domu ima protupožarna vrata te je zatraženo da se poštima taj mehanizam kako bi njihovo zatvaranje bilo stupnjevano. Zatražena je ponuda specijalizirane tvrtke koja se bavi tim poslom i danas je došla u Dom umirovljenika u Gružu. Imaju dva dana posla. Krajem ovog mjeseca, odnosno 25. lipnja dogovoren je dolazak požarnog inspektora i vjerujem da će onda biti sve u redu. Otklonili smo sve što treba, dom je čist, uredan, opremljen, sprinkleri su postavljeni. To izgleda sjajno, dobro i kvalitetno. Ja sam se oduševio tom završnom fazom – rekao je.
Suglasnošću požarnog inspektora ishodila bi se uporabna dozvola čime se otvara prostor za nastavak daljnjih procedura, podnošenje zahtjeva prema Dubrovačko-neretvanskoj županiji za dobivanjem dozvole. Paralelno s tim započet će se i sa zapošljavanjem sve potrebne radne snage.
-I nama je cilj da dom bude siguran i u skladu s najvišim standardima – zaključio je na ovu temu gradonačelnik.

Pročitajte još

Marija Pajić Bačić nova zaposlenica Ureda gradonačelnika

Dulist

U prekidu je brodska linija za Elafite, plovidba odgođena za 14 sati

Dulist

PROJEKT VRIJEDAN 54 TISUĆE EURA Osvijetljena pješačka staza do mora u Brsečinama

Dulist