Hrvatska

HZZO povećao bolničke limite za dva posto

bolnica medarevo012

U četvrtak održana je 52. redovna sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na kojoj je u svrhu osiguranja dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, odlučeno kako će HZZO raspisati Natječaj za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite te posebne programe. Natječaj se raspisuje za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020.

HZZO je putem natječaja izabrao nove liječničke timove, najpovoljnije ponuditelje, za provođenje primarne zdravstvene zaštite za potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe. Izabrani su provoditelji nakon provedenog Natječaja za sklapanje ugovora o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Prihvaćeni ponuditelji sklopit će ugovore o provođenju primarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za razdoblje do 31. prosinca 2020. godine.

Mreža se popunjava, u djelatnosti opće/obiteljske medicine timom u Koprivnici, u djelatnosti zdravstvene zaštite predškolske djece timom u Dubrovniku (Mokošica), u djelatnosti dentalne zdravstvene zaštite (polivalentne) timom u Krapini, Bakru, Slavonskom Brodu, Sinju, Splitu, Novom Marofu, Dugom Selu i Zaprešiću. U djelatnosti zdravstvene njege u kući Mreža se popunjava na području Čazme, Tisnog, Pirovca, Ludbrega i Samobora.

HZZO je izabrao najpovoljnije ponuditelje za provođenje fizikalne terapije u kući u skladu s Mrežom javne zdravstvene službe. Izabrani su provoditelji nakon provedenog Natječaja za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za djelatnost fizikalne terapije u kući. Prihvaćeni ponuditelji sklopit će ugovore o provođenju ovog vida zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za razdoblje do 31. prosinca 2020. godine.

S ciljem osiguranja kontinuiranosti i dostupnosti zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, HZZO je donio odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju maksimalnih iznosa sredstava za provođenje bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Ova će izmjena omogućiti bolnicama povećanje osnovnog iznosa sredstava za zdravstvenu zaštitu u visini od 2% kao i dodatnog prihoda koji se ostvaruju osnovnom pokazatelja rada svih bolničkih zdravstvenih ustanova.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist